922
Zo kies je een nieuw bed voor in jouw slaapkamer
Gepubliceerd: 08-08-2022

Als het al meer dan tien jaar geleden is wanneer je jouw laatste bed hebt gekocht, mag je best eens op onderzoek uit naar een nieuwe variant. In principe gaan kwalitatief goede bedden natuurlijk jaren mee, maar vooral qua hygiënisch aspect zou je toch moeten overwegen om eens een nieuw exemplaar aan te schaffen. Een bed moet je zien als een waardevolle investering, want je ligt er toch zo’n dertig procent van elke dag weer op. Hoe kies je een nieuw bed en waar moet je op letten? We vertellen het je graag voordat je op elk bed in de showroom moet gaan liggen.

Kies eerst het type bed

Voordat je op zoek gaat moet je je bedenken wat voor bed je precies wilt. Zoek je een eepersoons, twijfelaar of tweepersoonsbed? En hoeveel ruimte heb je in de slaapkamer? Hoe lang moet het bed zijn? Het liefst kies je een bed uit wat minimaal twintig centimeter langer is dan jijzelf. Ga je voor een ‘gewoon bed’ of kies je toch eerder een boxspring? Wat zijn de verschillen en wat is de beste boxspring? Om antwoord te vinden op al deze vragen kun je het beste eerst online starten met jouw zoektocht. Zo weet je zeker wat je wilt en wordt je niet omgepraat door een verkoper in een winkel.

Bezoek een showroom

Een volgende tip is om sowieso een showroom te bezoeken. Je kunt eigenlijk niet zomaar een bed online uitkiezen, want je zal toch even moeten voelen hoe het matras ligt. Misschien denk jij dat je van hele zachte bedden houdt, maar heb je in werkelijkheid liever een stevig matras. Hier kom je pas achter als je de verschillen kunt voelen. De kans is groot dat jij en je partner niet hetzelfde wensen, ook niet qua hoofdkussen. Iedereen heeft een andere lighouding en daardoor andere ondersteuning nodig. Zo kun je ook direct het beste hoofdkussen kiezen wat goed bij jouw houding past.

inspiratiebrochures1.png

Verdere inrichting

Als je jouw ideale bed gekozen hebt is het tijd om de rest van de inrichting te bepalen. Wil je bijvoorbeeld nog een extra topper voor nóg meer comfort? Hoeveel kussens wil je in bed? De ene persoon houdt ervan om minimaal twee tot drie kussens te hebben, terwijl de ander het liefst zo veel mogelijk ruimte overhoudt in bed. Vergeet ook de moltons voor de kussens en het matras niet, om ervoor te zorgen dat alles zo hygiënisch mogelijk blijft! Tot slot kun je het geheel nog aankleden met een fijn dekbed en een mooie overtrek. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide