1613
Wat is een latex matras?
Gepubliceerd: 18-08-2020 Laatste update: 22-08-2020

De keuze van je matras is een belangrijke. We brengen er heel wat uren op door, het beïnvloedt onze nachtrust en je matras kan lichaamsklachten verminderen of juist verergeren. Redenen genoeg dus om goed na te denken over wat voor matras je kiest. In dit artikel lees je over matrassen van natuurlijke en synthetische latex.

 

Wat is latex?

Een latex matras wordt gemaakt van een soort rubber, wat latex wordt genoemd. Latex is erg veerkrachtig en zorgt daarom voor een matras dat goede ondersteuning biedt. Veel latex matrassen worden gemaakt van een mix van natuurlatex en synthetische latex. Natuurlatex komt van een rubberboom. Synthetische latex wordt gemaakt van petrochemicaliën.

inspiratiebrochures1.png

Waar bestaat een latex matras uit?

Latex matrassen bestaan uit meerdere lagen. Over het algemeen geldt: hoe meer lagen, hoe beter de kwaliteit en hoe prijziger het matras. Bij matrassen die (deels) gemaakt worden van synthetische latex wordt vaak een kern van polyschuim of pocketveren gebruikt. Bij natuurlijke latexmatrassen bestaat de kern uit latexschuim. De matrashoes is bij natuurlijke latexmatrassen vaak van katoen of wol. Bij synthetische latex matrassen wordt de hoes meestal ook van een synthetisch materiaal gemaakt.

Een eco matras van natuurlatex

Een matras van natuurlatex is een duurzame keuze. Laat je echter niet misleiden: in Nederland mag je een matras dat voor 40% uit natuurlatex bestaat al een natuurlatex matras noemen. Terwijl deze matrassen dus toch voor een groot deel uit synthetische latex bestaan. Het is dus maar de vraag of je dan van een natuurlijk matras kunt spreken. Gelukkig zijn er alternatieven die wel 100% natuurlijk zijn. Bijvoorbeeld de duurzame matrassen van Una. Deze zijn gemaakt van puur natuurlatex en hebben een zachte hoes van biologische wol en katoen.

De voordelen van een natuurlatex matras

  • Een natuurlatex matras is veerkrachtig en geeft goede ondersteuning.Het is daardoor een hele goede keuze voor mensen met rugklachten.
  • Een hoes van wol en/of katoen ademt. Dit voorkomt dat je matras broeierig warm wordt.
  • Latex is van zichzelf antibacterieel en goed bestand tegen schimmels en huisstofmijt. Ideaal voor mensen met huisstofmijtallergie!
  • Een natuurlatex matras gaat lang mee.
  • Een natuurlatex matras is een duurzame en gezonde keuze. Geen chemische materialen (en vrijkomende dampen)!
  • De rubberbomen die het sap leveren voor de natuurlatex, helpen om de CO2 in onze atmosfeer te verminderen.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide