1569
Wanneer je matrashoes vervangen?
Gepubliceerd: 23-12-2020

Vraag je je af of het al tijd is om je matrashoes te vervangen? Hier kan je gelukkig eenvoudig achter komen. Het vervangen van je matrashoes is zeker een goed idee, je frist je bed er namelijk enorm mee op.

 

Je matrashoes vervangen als…

Benieuwd of jouw matrashoes al aan vervanging toe is? Met behulp van deze 3 eenvoudige aandachtspunten weet je het zo:

inspiratiebrochures1.png

  • Er zitten gaten in je matrashoes: als je last hebt van gaten in je matrashoes kan dit ervoor zorgen dat je minder comfortabel in bed ligt. Door deze gaten zijn er namelijk venijnige deukjes en randjes op je bed. Naast het feit dat het niet lekker ligt biedt een tijk met gaten onvoldoende bescherming aan de matraskern. Zweet komt immers direct terecht in de matraskern en wordt niet langer tegengehouden door de matrashoes. Hierdoor versleet je matraskern, en hiermee dus je matras, vele malen sneller. Wil je nog vele jaren genieten van je matras? Vervang dan je tijk wanneer hier gaten in zitten.
  • Je matrashoes bevat schimmel en/of niet-verwijderbare vlekken: een hygiënische slaapomgeving is enorm belangrijk. Een schoon bed draagt bij aan zowel je nachtrust als je gezondheid. Een vieze slaapomgeving kan na verloop van tijd vervelende gezondheidsproblemen veroorzaken zoals een bacteriële infectie. Kun je je matrashoes niet meer schoon krijgen? Vervang dan altijd je matrashoes door een nieuwe te kopen. Bevindt zich ook schimmel op de matraskern (de binnenkant van met matras)? Kies er dan voor om een geheel nieuw matras aan te schaffen.
  • Je matrashoes is erg versleten: is je matras in de laatste jaren erg versleten geraakt? Dan is het zeker raadzaam om je tijk te vervangen. Een versleten matrashoes geeft namelijk onvoldoende comfort en biedt niet de juiste bescherming aan de matraskern. Vervang je je versleten matrashoes niet dan zal je matras zelf stukken sneller slijten.

Hoe vervang je een matrashoes

Wil je je matrashoes graag vervangen of in de was doen? Met behulp van deze simpele 5 stappen heb je in een mum van tijd je matrashoes vervangen:

  • Rits je matrashoes open en verwijder deze eerst van je matraskern.
  • Zet het kernmatras op zijn zijde. Lukt dit niet? Probeer dan de matraskern een beetje schuin neer te zetten.
  • Leg de dichte zijde van de nieuwe matrashoes op de zijkant van het matras en laat de flappen om de kern heen vallen.
  • Plaats de matraskern met tijk er overheen weer terug op je bed.
  • Rits de (nieuwe) matrashoes dicht.

Wanneer je matrashoes wassen

Naast het vervangen van een matrashoes kan je de meeste tijken ook wassen. Benieuwd of het tijd is om je matrashoes in de wasmachine te doen? Let dan op deze punten:

  • Je matras(hoes) ruikt niet fris: stinkt je bed nogal wanneer je er ’s avonds inkruipt? Dan kan je wellicht je bed een opfrisbeurt geven door je matrashoes te wassen. Hierdoor zorg je ervoor dat je slaapt in een gezonde slaapomgeving. Stikt je matras nog steeds na het wassen van je matrashoes? Dan is het uiterst raadzaam om je matras volledig te vervangen.
  • Je matrashoes bevat vlekken: zitten er vieze vlekken op je matrashoes? Doe dan je tijk in de was om de boel schoon te maken. Check vooraf altijd even of de matrashoes in de was kan op het label, hier kan je de wasvoorschriften vinden.

Hoe was je een matrashoes

Wil je graag je matrashoes wassen? Raadpleeg dan eerst even de wasvoorschriftenmatr op het label van de matrashoes. Door de wasvoorschriften te bekijken voorkom je matrashoes krimpt of beschadigd raakt door de wasbeurt.

Kijk naast de wasvoorschriften van je matrashoes ook naar het maximale gewicht waarmee je je wasmachine kan belasten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met de wasbeurt van je matrashoes de wasmachine kapot maakt.  

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide