519
Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw matras?
Gepubliceerd: 25-07-2023

Ben je klaar om je te committeren aan het kopen van een nieuw matras? Voel je je helemaal warm en donzig als je alleen maar aan 'die ene' denkt? Kijk je uit naar die speciale ondersteuning om je te troosten tijdens lange nachten en wanneer je aan de wereld moet ontsnappen? Zoals bij elke mogelijke langdurige relatie, is het belangrijk om te kijken voordat je springt.

Met een typisch matras die vijf tot tien jaar meegaat, zou de aankoop van een nieuw bed een zorgvuldig geplande investering moeten zijn om beter te kunnen slapen. Als je huidige matras je doet afvragen 'wat heb je de laatste tijd voor mij gedaan?', is het misschien tijd om een ​​upgrade te overwegen. Maar hoe kies je het beste matras? Let op deze factoren! 

Stevigheidsniveau

Sommige mensen denken misschien dat een stevig matras gegarandeerd meer ondersteuning biedt. Het ligt echter iets ingewikkelder dan dat. Het afwegen van de verschillen tussen stevige en zachte matrassen komt vaak neer op persoonlijke voorkeuren. Er is geen goed of fout antwoord. Matrassen variëren vaak van zacht tot stevig:

inspiratiebrochures1.png

  • Zachte bedden – vormen zich naar de rondingen van het lichaam, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die op hun zij slapen
  • Middelgrote bedden – biedt die ideale plek voor degenen die de voorkeur geven aan iets tussen stevig en zacht
  • Stevige bedden – kunnen geschikt zijn voor buikslapers en mensen die de voorkeur geven aan een hard slaapoppervlak.

Budget

Het is belangrijk om je kostenparameters in te stellen voordat je op zoek gaat naar een nieuw matras. Dit houdt niet alleen je banksaldo onder controle, maar voorkomt ook dat je wordt opgelicht. Neem de tijd om de prijsniveaus in matrasproducten te onderzoeken die over de hele linie vergelijkbaar zijn. Dit geeft je inzicht in welke functies en welk kwaliteitsniveau je kunt verwachten tegen de bijbehorende prijs. Je kunt erachter komen of een aanbieding een echte deal is, of dat het slechts een hype is. Soms is iets duurders de moeite waard!

Omstandigheden

Het lijkt een gegeven dat het doel van je matras is om op te slapen. Maar als je de zaak wat dieper bekijkt, zul je beseffen dat verschillende mensen verschillende slaaparrangementen hebben. Je kunt bijvoorbeeld gelukkig vrijgezel zijn of een onstuimig gezin van vijf hebben! Je kunt je slaapkamer alleen reserveren voor een vredige slaap of je kunt je laptop pakken en je bed gebruiken als een andere werkruimte in je huis. Denk na over je unieke omstandigheden voordat je op zoek gaat naar een nieuwe matras. Je antwoorden op deze vragen zijn uiteraard van invloed op je keuze:

  1. Deel je je bed met iemand, zo ja, wat voor soort bed zullen zij waarschijnlijk verkiezen en/of nodig hebben?
  2. Heb je kinderen die samen slapen of op enig moment bij je in bed komen (bijvoorbeeld om samen tv te kijken als onderdeel van je gezinsgewoonten)?
  3. Mag je huisdier bij je in bed slapen (of doet het dat toch)?
  4. Heb jij of je partner gezondheids- of welzijnsproblemen, heb je bijvoorbeeld een matras nodig die voorrang geeft aan rugondersteuning of een verstelbare bodem?
  5. Werk je in bed (met papierwerk en/of laptop)? 
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide