676
Slapen met een lekker gevoel, onze tips!

Groen en verantwoord leven, het blijft een terugkerend thema. De één pakt het grondig aan en wordt vegan, de ander is subtieler en installeert een besparende douchekop. Wat je ook voor actie onderneemt, wij vinden alles op dit terrein een goed idee!

We kunnen dan ook niet anders dan deze ontwikkeling stimuleren. Op het gebied van waterverbruik en groene apparaten zien wij al veel aandacht ontstaan, maar er zijn ook ruimtes en producten in huis waar nog weinig over bekend is waar het gaat om groene opties. Welke dat zijn? Wij noemen bijvoorbeeld de slaapkamer. Groen doen in de slaapkamer? Hier de tips op een rij!

100% natuurlatex

Wellicht klinkt dit nog wat tegenstrijdig, maar er is dus een vorm van latex wat 100% gemaakt is van een natuurlijke bron. Het is het beste van twee werelden, helemaal duurzaam én super comfortabel. Het gaat hierbij om een natuurlatex matras, ontworpen in samenwerking met fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Helemaal verantwoord en toch de fijne eigenschappen van latex; perfect comfort, het past zich aan naar je lichaam en houdt ook het bed koel wanneer dat nodig is! Daarnaast is latex ergonomisch gezien een topproduct.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Biokatoen

Of je nu katoen gebruikt voor de dekens of als onderdeel van het bed, kies in ieder geval altijd voor de Bio variant. Net als bij kleding is er ook op het gebied van slapen al heel wat te kiezen. Er is vaak de keuze tussen de biologischesoort en gewoon katoen. Je kunt wel raden welke optie verantwoorder is. Bio katoen gegarandeerd dat het vrij is van chemicaliën en op een verantwoorde manier wordt geproduceerd. Slapen met een lekker gevoel noemen we dat!

Franse wol

Dit is een speciaal soort wol die we lang niet bij alle duurzame bedden terugzien. Maar onlangs stuitten wij op het Tuur matras en daar komt al het bovenstaande -ínclusief Franse wol- samen. Een super comfortabel én stylisch matras, en toch nog geheel duurzaam en groen. Het klonk ons te mooi om waar te zijn, maar het bleek geen droom. Over dromen gesproken, dat kun je dan weer wél heel goed op een matras van Tuur.

Kortom, trek het duurzame wonen ook door naar de slaapkamer. Dat je met een verantwoorde keuze vervolgens inlevert op comfort of kwaliteit? Dat is inmiddels toch echt wel een achterhaald beeld. Zelfs professionals als fysio- en manueeltherapeuten raden het gebruik ervan aan, en zij kunnen het weten. Slaap lekker, én verantwoord.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners