1304
Lekker slapen op een M line Slow Motion matras
Gepubliceerd: 21-04-2021 Laatste update: 04-05-2021

Meer dan 1/3 deel van de volwassen Nederlanders heeft slaapproblemen. Daarbij zijn er twee maal zoveel vrouwen als mannen. Er kunnen heel veel redenen zijn waardoor het moeilijk is om tijdig in slaap te komen of voldoende uren te kunnen maken zonder telkens wakker te worden. Denk maar eens aan stress of de overvloed aan blauw licht van je mobiel, tablet of tv voor het slapen gaan. Herken je het gevoel dat je in bed ligt en gewoon geen goede houding kunt vinden? Je gedachten blijven maar malen en als je dan moe in slaap valt, lijk je bijna meteen weer wakker te worden. Stress of andere zaken? Het kan ook gewoon je matras zijn. Dat ontdekte ik toen ik een M line Slow Motion 8 matras probeerde.

Inmiddels zijn de experts er wel achter dat slaapcomfort niet voor iedereen hetzelfde is, maar er moet wel een balans zijn tussen zachtheid en stevigheid. Als je slaapt, moet je lichaam voldoende steun krijgen, maar mag de bloedsomloop nergens belemmerd worden. Daarnaast is zachtheid van belang, omdat je daardoor sneller het comfort vindt om sneller te slapen en dat ook langer ongestoord kunt doen.

Tijdens een proefperiode van een M line Slow Motion matras merkte ik dat ik veel minder last kreeg van slaapproblemen. Het matras geeft steun en de bovenlaag van visco-elastisch schuim vormt zich snel naar jouw lichaam. Hierdoor merkte ik meteen dat ik sneller in slaap viel. Omdat er in de M line Slow Motion 8 de meest nieuwe technologie is verwerkt met een 7-zones pocketvering en visco-elastisch schuim in de bovenlaag, lijk ik ook tijdens mijn slaap comfortabel te blijven liggen. Verder worden vocht en warmte efficiënt afgevoerd. Het was een echte verrassing toen ik voor het eerst sinds jaren weer 8 uur had geslapen zonder eenmaal wakker te zijn geworden. Mijn partner, die geen slaapproblemen heeft, vindt het nieuwe matras trouwens ook heerlijk slapen, al vraag ik me af in hoeverre hij het verschil merkt.

WIN-VLOERKLEED.png

Het effect van beter slapen gaat verder dan stressvrije nachten. Je merkt ook gewoon dat je overdag fitter bent en meer energie hebt. Topprestaties komen niet vanzelf, maar wie goed slaapt, presteert overdag ook beter. Een goede nachtrust, en dus een goed matras, is daarvoor noodzakelijk. Het is dan ook een investering die zich terugbetaalt.

Nog een paar tips voor een M line Slow Motion matras. Als je eindelijk een matras hebt gevonden waarop je lekker kunt slapen, wil je daar uiteraard ook goed voor zorgen. Belangrijk is dat het vocht dat jij verliest tijdens de nacht weer kan ontsnappen. Sla dan ook regelmatig het dekbed open als er een raam openstaat. Binnen een paar uurtjes is het dan geventileerd. Om de levensduur van het matras te verlengen, is het slim om het matras regelmatig te keren van hoofd- naar voeteneind. Veel moeite is het niet om dat eens in de 3 maanden te doen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide