818
Kies voor een industriële stijl in de slaapkamer
Gepubliceerd: 06-01-2023 Laatste update: 15-01-2023

Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen voor een stoere, robuuste industriële stijl in huis. Denk aan de mix van een eikenhouten tafelblad met een metalen frame in zwarte kleur; het geeft de eetkamer karakter! In de woonkamer kun je een industriële klok aan de wand hangen. Onder meer de klok met twee grove metalen tandwielen is hierbij populair.

Heb jij dergelijke industriële elementen in huis? Ook in de slaapkamer is er veel mogelijk. Denk aan een industrieel bedframe van zwart of wit metaal. Het geeft de ruimte niet alleen een stoere uitstraling; het metalen frame zorgt voor karakter. Qua vorm een nieuwe versie van het prinsessenbed waar je vroeger wellicht van droomde, maar dan in minimalistisch model. In dit artikel lees je meer over een industrieel ingerichte slaapkamer.

Industrieel bedframe kopen voor jouw slaapkamer

Een industrieel bedframe kopen betekent vaak een bewuste keuze voor stoere metalen en minimalisme in het design. Het gebruik van staal is populair, waarbij het staal verschillende kleuren kan hebben. Zwart en wit zijn hierbij het populairst; je combineert ze heel gemakkelijk met het bestaande interieur in de slaapkamer. Ondanks het minimalistische design van deze industriële bedframes, kenmerken de bedframes zich door hun robuustheid. Het past perfect bij een strakke gietvloer in de ruimte. Kies bij de aankoop van een industrieel bedframe tussen een model met en zonder hoofdsteun. Tip: ga bij de aanschaf van een bedframe voor een nieuw matras. Een matras heeft een grote invloed op je nachtrust; zorg dat deze past bij je persoonlijke behoeftes en je manier van slapen. De één geeft de voorkeur aan een stevig matras, terwijl het matras voor iemand anders wat zachter mag zijn.

inspiratiebrochures1.png

Andere industriële elementen in de slaapkamer

De keuze voor een industrieel bedframe is een van de mogelijkheden om deze ruimte een stoere look te geven. Combineer het bedframe met een gietvloer of bijvoorbeeld een authentieke, bakstenen muur in de slaapkamer. Een bakstenen muur zal je op een eerste etage niet snel vinden; kies hiervoor bij een slaapkamer op de begane grond. De gietvloer valt goed te combineren met vloerverwarming in de slaapkamer. Het verzekert je van een fijne manier van wakker worden in de ochtend. Ook het gebruik van houten balken tegen het plafond aan is populair. Dat laatste geldt in het bijzonder voor oudere boerderijen of een omgebouwde schuur, waar deze balken standaard onderdeel van uitmaken. Ze worden hier als draagbalken gebruikt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide