457
Kies voor een goed matras met bijpassend dekbed!

Een nieuw matras kopen, het kan een echte uitdaging zijn. Wanneer je al een tijdje op een slecht matras slaapt en hiervan last ondervindt in de rug, dan wordt het tijd voor een nieuw matras. Je wilt natuurlijk geen herhaling van de situatie waarin je je nu bevindt en wil dit keer kiezen voor een matras dat echt bij jou past. Maar hoe weet je nu wanneer je echt een goed matras bent tegen gekomen? Er zijn een aantal tips om het perfecte matras voor jou te vinden!  

Matras 

Een matras moet in de eerste plaats comfortabel liggen en ergonomisch goed zijn. Ook qua temperatuur moet het matras aan jouw wensen voldoen. Deze mag niet te warm of te koud zijn. Jouw lengte is een heel belangrijk criterium voor het aankopen van een matras. Wanneer je een gemiddelde lengte hebt, is een matras van 200 cm voldoende. Ben je groter, dan moet je op zoek gaan naar een matras van 210 of 220 cm. Een matras dat 20 cm langer is dan jouw eigen lengte, is ideaal. 

De hardheid van het matras speelt ook een rol. De ene matras is zacht, de andere hard. Om dit te bepalen, heeft het gewicht er heel veel mee te maken. Als je minder dan 60 kg weegt, dan is de kans groot dat een hard matras voor jou niet comfortabel zal liggen. Bekijk zeker de gewicht-hardheid na die elke fabrikant op zijn website of advertentiemateriaal heeft staan.  

Allergieën en fysieke klachten 

Wanneer je een nieuw matras gaat kopen, moet je rekening houden met fysieke klachten of allergieën waar jij eventueel last van hebt. Kijk altijd goed naar labels en certificaten van een matras als je allergisch bent aan bepaalde materialen. Zorg ervoor dat het matras geen schadelijke stoffen bevat en dat die anti allergisch is. Heb je rugklachten of andere fysieke klachten? Ook dan moet je extra opletten wanneer je een matras koopt. Kijk naar drukverlagende eigenschappen van het matras, ga er eens op liggen en voel aan of de hardheid van het matras voor jou goed is. 

Dekbedden 

Als je een goed matras voor jou hebt gevonden, dan is het nu tijd voor het aanschaffen van een nieuw dekbed. Dekbedden zijn er ook in allerlei soorten en maten, wat ook dat weer tot een hele uitdaging maakt. Er zijn drie zaken waar je rekening mee moet houden bij het aankopen van dekbedden. In de eerste plaats is dat de vulling van het dekbed. Kies je voor wol, dons of zijde? Ook zijn er anti allergene dekbedden wanneer jij aan een bepaalde stof allergisch bent. De tweede stap is het bepalen van de warmteklasse. Wil je graag een winter- of zomer dekbed of een van dat je voor alle seizoenen kan gebruiken? Als laatste is de afmeting van het dekbed natuurlijk ook belangrijk, dit hangt van de grootte van jouw bed af.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners