1614
Jouw ideale bed kiezen

Ben je je aan het orienteren op een nieuw bed dan wil je natuurlijk goed weten wat de keuzemogelijkheden zijn. Wij hebben verschillende soorten bedden voor je op een rijtje gezet en informeren je over de eigenschappen zodat je goed geinformeerd jouw beddenspeciaalzaak kunt bezoeken.

 

Conventionele bedden
Allereerst kennen we de conventionele bedden. Dit zijn bedden met een ombouw waarin een bedbodem is geplaatst waarop een matras ligt. Ze zijn beter bekend onder de naam 'ledikant' Hierin zien we ontzettend veel soorten. De ombouw kan van verschillende materialen zjin gemaakt zoals van staal of het tegenwoordig zeer populaire steigerhout. Het matras steekt bij een ledikant boven de bedbodem uit. Bij een ledikant kan je zelf kiezen wat voor soort bedbodem je erin plaatst. Bijvoorbeeld een lattenbodem, spiraalbodem of een plat, verstelbaar of een elektisch bedbodem. Ook in bedbodems is veel keuze.

Boxspring
Een boxspring wordt ook wel een hotelbed genoemd. Boxsprings zijn tegenwoordig erg populair. Niet alleen om de luxe uitstraling maar ook omdat ze een goede slaapcomfort met een bijzonder geveerd onderstel bieden. Het onderstel is een stuk flexibeler dan een lattenbodem wat de nachtrust ten goede komt. Daarnaast zijn boxspring bedden vaak hoger dan de conventionele bedden waardoor de in en uitstap een stuk gemakkelijker gaat. Een boxspring bestaat uit 4 delen en geeft de slaapkamer een comfortabele en stijlvolle look.

Waterbed
Wie voor ultieme luxe gaat kiest voor een waterbed. Deze geeft een ligcomfort wat geen ander bed je kan geven. Hoe je ook gaat liggen je ligt altijd comfortabel omdat het water je lichaam op elke plek optimaal ondersteund. Wel vergt een waterbed wat extra onderhoud en kost het extra stroom omdat je een waterbed altijd warm moet houden.

Hoogslaper
Een ontzettend populair item op de wat kleinere kinderkamers is de hoogslaper. Niet alleen omdat kids het vaak heel leuk vinden om hoog te slapen maar ook omdat een hoogslaper ontzettend veel ruimte bespaart. Eronder kan je een leuk speelhoekje creeeren of een bureau zonder dat dit extra ruimte in de kamer inneemt.

Naast de verschillende soorten bedden heb je ook nog keus in afmetingen van het bed. Kies je voor een eenpersoonsbed, een twijfelaar of een tweepersoons bed. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw situatie. Allereerst ben je natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je hebt. Daarnaast is je persoonlijke situatie van toepassing. Ben je met zijn tweetjes dan kan je een tweepersoonsbed nemen. Dit hoeft niet perse een bed met een groot tweepersoonsmatras te zijn maar je kunt er ook voor kiezen om twee eenpersoonsmatrassen te plaatsen zodat je er niets van merkt als je partner zich omdraait. Daarnaast kan ieder een eigen matras kiezen omdat nou eenmaal niet iedereen op hetzelfde type matras lekker slaapt.

Ben jij op zoek naar een nieuw bed en wil je daarbij hiervoor niet teveel betalen? Neem dan eens een kijkje op de website van Beddenreus.nl. Op Beddenreus vind je goedkope bedden in veel verschillende soorten en maten. Niet alleen de soorten die we hierboven genoemd hebben maar ook slaapbanken, ruimtebesparende bedden en heel veel leuke bedaccessoires!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners