881
Je slaapkamer opnieuw inrichten, waar let je op?
Gepubliceerd: 23-03-2023

Je slaapkamer opnieuw inrichten klinkt simpel: bed erin, nachtkastjes en klaar. Maar het opnieuw inrichten van je slaapkamer behelst wel even wat meer. Zo zul je, vooraf, moeten bepalen wat moet blijven en wat weg moet, wat moet worden vervangen en wat moet worden opgeknapt. Daarbij is de sfeer in de slaapkamer ook belangrijk, net als de kleur van de muren, de vloerbedekking en, natuurlijk, de raamdecoratie.

Om te beginnen: je bed

Je bed is écht het center point van je slaapkamer. Het hele idee van je slaapkamer is immers dat je er lekker tot rust kunt komen. Is je oude bed aan vervanging toe? Twijfel je of je misschien aan een nieuw bed of een nieuw matras moet? Dan is het een aanrader om eens te gaan kijken bij Morgana. Met maar liefst 18 winkels is er altijd wel een filiaal in de buurt. Bij Morgana hebben ze het goed begrepen. Want als het om goed en gezond slapen gaat, is er maar 1 regel: "One size fits none". Daarom begin je bij Morgana met een slaaptest. Dit is een gratis meting van je lichaamsprofiel, je "SLAAP-DNA", ontwikkeld door Ergosleep. Na deze slaaptest weet je zeker welk bed en welk matras het beste bij jou past. Het is immers wetenschappelijk bepaald. Heerlijk toch? Dat is het voordeel van de Morgana matrassen.

Dan: de inrichting

Heb je de luxe van een aparte slaapkamer waar je niet per se een kledingkast in hoeft te zetten? Dan kun je ervoor kiezen om behalve je bed en je nachtkastjes niets in de kamer te zetten.

WIN-VLOERKLEED.png

Moet je kledingkast ook in de slaapkamer? Zorg er dan voor dat je een kast kiest die goed dicht kan. Je zorgt dan voor een rustiger sfeer in je slaapkamer. Al die kledingstukken kunnen een rommelig effect geven en ervoor zorgen dat je hoofd niet écht tot rust komt.

Moet je je slaapkamer ook gebruiken als kantoor? Dan is het wel zo fijn als je je bureau achter een scherm kunt zetten. Je kunt dan je werk echt achter je laten zonder dat je iedere keer je hele bureau hoeft leeg te ruimen.

De muren

In de slaapkamer wil je tot rust komen. De kleuren op de muren kunnen daarop van invloed zijn. Aanraders zijn blauw, geel en groen, afraders zijn rood en paars. Natuurlijk heb je je ogen dicht als je gaat slapen, maar de kleur die je op je netvlies hebt als je het licht uitdoet kan wel degelijk van grote invloed zijn op je nachtrust. Ook drukke behangetjes en kunstwerken in primaire kleuren kunnen ervoor zorgen dat je onrustig bent als je gaat liggen.

De vloer

Een tapijt op de vloer in de slaapkamer is natuurlijk heerlijk comfortabel aan je voeten. Het nadeel kan echter zijn dat de vloerbedekking stof en dierenharen vasthoudt. Dit kan er dan weer voor zorgen dat je neus verstopt raakt tijdens je slaap en dat je daardoor minder uitgerust wakker wordt. Je kunt daarom beter kiezen voor een gladde vloer (laminaat, PVC) en daar een los kleed op leggen voor de sfeer.

De ramen

Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je het echt donker kunt maken. Goede, gevoerde, gordijnen kunnen een groot verschil maken. Wil je liever geen gordijnen? Laat dan rolgordijnen of plisségordijnen op maat maken. Zorg er wel altijd voor dat je ramen open kunnen. Ook frisse lucht is belangrijk voor een goede nachtrust!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide