1692
Heerlijk wonen begint bij een goed matras.

Een goede nachtrust is de basis van een lekkere dag. Als je goed geslapen hebt sta je uitgerust op en kan je de dag weer fit beginnen. Op tijd naar bed gaan is natuurlijk een vereiste om weer fit op te staan maar slapen op een goed matras is minstens zo belangrijk.

 

Wanneer je te weinig slaapt kan dit negatieve effecten op je gezondheid hebben. Je kunt wel denken dat je uitgeslapen bent omdat je een frisse douche genomen hebt maar een slaaptekort kan er zachtjesaan insluipen en zonder dat je het echt in de gaten hebt kan je last krijgen van stemmingswisselingen en kan je de dingen minder goed onthouden. Probeer dus minimaal 6-8 uur te slapen en wanneer je op bed gaat ook echt je rust te nemen. Wat dus betekend dat je niet nog een poosje ligt te loeren op je mobiele telefoon om de laatste appjes te lezen of mail te beantwoorden.

Ga ook niet slapen met een volle maag, je lichaam is dan nog veel te actief om al het eten te verteren wat je flink wakker kan houden of je een onrustige nacht kan bezorgen. Neem liever een kopje rustgevende thee en een warme douche voordat je gaat slapen.

En zoals gezegd, slaap op een fijn en goed matras. Er is geen eenduidig advies te geven wat nu precies een goed matras is. Mensen verschillen en daarom is het per persoon wisselend op wat voor matras je het best kunt slapen. Er zijn wel een aantal stelregels die voor iedereen gelden. Zo zul je balans moeten vinden tussen de juiste ondersteuning en comfort. Maar ook de warmteregulering is belangrijk. De ene persoon krijgt het 'snachts snel warm en transpirert veel terwijl de ander juist wel wat extra warmte kan gebruiken. Ook hier is het dus belangrijk te kijken welke eigenschappen een matras heeft.

Lig jij liever op een zacht matras wat zich naar jouw lichaam vormt of ben je meer gebaat met wat extra ondersteuning. En hoe zit het met jouw slaappartner? Nemen jullie een groot matras wat jullie lekker samen delen of draait jou partner zich zo vaak om in de nacht dat het beter is om ieder een eigen matras te kiezen.

Omdat de keuze voor een matras niet 123 gemaakt is en je eigenlijk pas naar een paar nachten slapen kan weten of een matras geschikt is voo rjou bied Matrasaanhuis.nl
jou de mogelijkheid om je matras 2 maanden uit te testen. Wel zo fijn want even in de winkel testen is natuurlijk veel te kort om echt een oordeel te vormen. Vind je het niets dan wissel je het matras gewoon om voor een ander exemplaar en test je deze ook weer lekker uit. Net zo lang totdat je het perfecte matras gevonden hebt. En kom je er onverhoopt helemaal niet uit.. dan krijg je het aankoopbedrag gewoon weer retour.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners