1527
Heerlijk slapen in de perfecte slaapkamer

Het is één van de belangrijkste ruimtes in je huis: de slaapkamer. Dit is de plek waar jij tot rust komt na een lange dag, waar je in de weekenden heerlijk ontspannen wakker kan worden en waar jij op kan laden voor een nieuwe werkdag. Een goede nachtrust is cruciaal voor een energiek leven – daarom kan het nooit kwaad om extra aandacht aan je slaapkamer te besteden. Want heerlijk slapen in de perfecte slaapkamer, dat wil jij toch ook? In dit artikel vertellen we je alles over hoe je het beste die perfecte slaapkamer kunt inrichten.

Een goed matras
We beginnen maar meteen met het allerbelangrijkste in je slaapkamer: je bed. Wist je dat we gemiddeld één derde van ons leven slapend doorbrengen? Het is daarom een goed idee om te kijken naar een goed matras. Dat kan voor iedereen wat anders betekenen. Gelukkig is de keuze echt reuze op matrasgebied: van traagschuim tot pocketvering tot koudschuim, er is voor ieder wat wils. Ga op onderzoek uit en trakteer jezelf op heerlijke nachten op een goed matras. Dat merk je meteen als je wakker bent!

Rust en ruimte
Om van een goede nachtrust te genieten, is het wel zo fijn als je slaapkamer een rustige, fijne plek is om te zijn. Een slaapkamer moet daarom niet te druk ingericht zijn, maar juist zo weinig mogelijk prikkels hebben. Kies voor rustige kleuren, zoals lichtblauw, beige of een pastelkleur. Iets te saai voor je smaak? Een luxe, donkere kleur staat prachtig, maar geeft weinig prikkels: zeer donkerblauw, bijvoorbeeld.

Het is fijn als een slaapkamer lekker groots aanvoelt. Zorg er daarom voor dat je alleen de essentiële meubels en woonaccessoires in je slaapkamer plaatst. Zo heeft de kamer één functie: heerlijk slapen! Ook als je een kleine slaapkamer wilt inrichten die ook voor andere doeleinden geschikt moet zijn, zijn er allerlei trucjes om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Wat dacht je van een hoogslaper: met dit wondermeubel creëer je in een oogwenk een grotere kamer, zonder op ruimte voor andere meubels te besparen. Ga bijvoorbeeld in de slaapkamer van je kind voor een hoogslaper met een ingebouwd bureau: zo kan hij of zij er na school huiswerk maken, maar ’s nachts heerlijk slapen zonder rommel in zicht.

Vergeet de geur niet!

Bij het inrichten van (slaap)kamers letten we veel op meubels, accessoires en kleuren, maar de geur in een ruimte is net zo belangrijk voor het karakter van een kamer. Een perfecte slaapkamer ruikt ook heerlijk: met een mooie bos bloemen, een geurige plant of heerlijke geurstokjes zul je nog lekkerder slapen. Een geur die altijd goed is in de slaapkamer is lavendel. Deze mooie paarse bloem staat erom bekend je te helpen sneller en beter in te slapen – en ruikt ook nog eens heerlijk!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners