2139
Een matras kiezen
Gepubliceerd: 11-11-2016 Laatste update: 23-03-2018

Een matras kiezen Ben je toe aan een nieuw matras dan is het erg belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Er zijn ontzettend veel soorten matrassen en merken op de markt dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je een goede keuze voor een matras kunt maken.

 

Ga eerst eens na wat voor soort matras het beste bij je past. Er zijn een aantal soorten matrassen op de markt met hun eigen kenmerken.

Latex matrassen
Latex matrassen zijn over het algemeen de wat goedkopere matrassen. Ze voelen lekker zacht aan en hebben een prima vering echter qua vocht en luchtregulering laten ze het behoorlijk afweten.

Traagschuim matrassen
Traagschuim heeft als kenmerk dat het zich goed naar je lichaam vormt wat goed is voor de doorbloeding echter zijn deze matrassen vaak erg zwaar en omdat je lekker in het matras wegzakt draai je je maar weinig om in de nacht wat weer een nadeel kan zijn voor de spieren.

Polyether matrassen
De polyether matrassen zijn de goedkoopste matrassen die op de markt zijn. Even afhankelijk met de hoeveelheid lucht deze matras is gemaakt kan hij nog wel eens slap en te zacht zijn om goed op te slapen. Ook is de levensduur niet erg lang en de ventilatie en vochtregulering is ook niet al te best.

Koudschuim matrassen
Een koudschuim matras heeft daarentegen een zeer lange levensduur! Koudschuim heeft een open celstructuur waardoor het redelijk vocht opneemt en niet warm aanvoelt. Koudschuim matrassen hebben een hoog f corrigerend vermogen en er ontstaat geen ligkuil.

Pocketvering matrassen
Een pocketvering matras is een matras gevuld met veertjes in zakjes. Veelal zijn deze matrassen goed voor mensen die het snel warm krijgen. Het matras voelt stevig aan en heeft uitstekende ventilerende eigenschappen.

Binnenvering matrassen
Dit matras is de voorloper van de pocketvering matras en gevuld met spiraalveren. De hardheid wordt bepaald door het aantal veren. Door de open kern is het matras goed vochtregulerend. Het matras kan echter niet geplaatst worden op een verstelbare bedbodem.

Zoals je ziet zijn er nogal wat soorten matrassen waar je uit kunt kiezen. Kijk naast het soort matras ook goed naar eigenschappen als;

inspiratiebrochures1.png

De dikte van het matras. Hoe dikker het matras hoe meer comfort en hoe langer de levensduur is.

De warmte eigenschappen van het matras. Het is belangrijk dat een matras de lichaamswarmte niet vasthoud maar juist reguleert want anders ga je zweten. En omgekeerd mag een matras de warmte ook niet te snel afstaan aan de omgeving want dat zorgt weer voor afkoeling en dan heb je het koud s'nachts.

De vochtregulierende eigenschappen van het matras. Een goed matras voert het vocht af. Hierdoor kunnen bacteriën zich minder snel ontwikkelen en heb je een hygiënische slaapplek.

De hardheid van het matras. Hier komt een stukje persoonlijke voorkeur bij kijken. Waar voel jij je het prettigst bij en wat past het best bij jouw gewicht en slaaphouding.

Het zijn nogal wat zaken waar je over na moet denken alvorens je tot de aanschaf van een nieuw matras kunt overgaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om je matras een tijdje uit te proberen voordat je je definitieve keuze maakt. Neem maar eens een kijkje op de website van Matrasaanhuis.nl. Zij bieden je de mogelijkheid om het matras 2 maanden uit te proberen. En ben je niet tevreden dan krijg je gewoon je geld terug.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide