1567
De voordelen van een waterbed

Dat een goede nachtrust belangrijk is weten we allemaal wel. Goed slapen geeft allerlei gezondheidsvoordelen en je wordt er vrolijker en energieker van. Een goed bed is dus ontzettend belangrijk willen we ook echt goed en lekker slapen. Wanneer we een nieuw bed gaan uitzoeken denken we niet 123 aan een waterbed. Dat is eigenlijk jammer want een waterbed kent aardig wat voordelen. Laten we hieronder eens kijken wat de voordelen van een waterbed zijn.

 

Je zou het niet denken maar er gaan geruchten dat meer dan 3000 jaar geleden de nomaden al op een soort van waterbedden sliepen. Natuurlijk niet op een waterbed zoals we deze nu kennen. Vroeger vulden ze geitenhuiden met water om comfortabeler te kunnen slapen. Later zijn er nog allerlei ontdekkingen gedaan waaruit op te maken viel dat men vroeger ook al de voordelen van het slapen op water kende. Pas aan het einde van de 19e eeuw werd het waterbed uitgevonden zoals we deze nu kennen. In eerste instantie vooral bedoeld voor patiënten die lang in bed moesten liggen in revalidatie en ziekenhuizen. Later werd het waterbed ook steeds vaker voor thuis gebruikt.

De laatste jaren is de populariteit van waterbedden enorm toegenomen. De technieken zijn enorm verbeterd en de prijs is sterk gedaald waardoor een waterbed voor iedereen toegankelijk werd. Er zijn 2 soorten waterbedden. Het Hardside waterbed en het softside waterbed waarbij de laatste het meest gekochte waterbed is. Een softside waterbed is een stuk stabieler waardoor je de golven minder voelt bij het bewegen in een waterbed. Maar natuurlijk biedt een waterbed nog veel meer voordelen.

Het grootste voordeel van een waterbed is wel dat je geen last hebt van drukpunten bij het slapen. Het waterbed vormt zich volledig naar jouw lichaam waardoor jij je heerlijk kunt ontspannen. Je kunt in elke slaaphouding heerlijk slapen en zult dan ook een stuk uitgeruster wakker worden dan bij het slapen op een gewoon matras waar je altijd last van drukpunten hebt. Een ander voordeel is dat je de temperatuur van het waterbed helemaal naar jouw wens kunt instellen. Altijd een lekker warm bed in de winter en een beetje koeler in de warme zomermaanden.

Nog een voordeel van een waterbed is dat deze erg hygiënisch is. Bacteriën, huisstofmijt, zweet en stof krijgen geen kans in een waterbed. Het oppervlak van het waterbed is glad en heel eenvoudig schoon te houden met een speciale vloeistof. Voor mensen met een huisstofmijt allergie is een waterbed dus ideaal!

Een waterbed kan wel tot 20 jaar meegaan. Dat is bij een normaal matras wel anders, die is na een jaar of 10 echt wel op. Dus de aanschaf van een waterbed is ook nog eens een duurzame keuze.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een waterbed? Neem dan eens een kijkje op deze website. Hier vind je een ruime keuzen in waterbedden en krijg je zelfs de unieke mogelijkheid om 90 dagen proef te slapen op een waterbed. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners