1959
de voordelen van een boxspring

Wanneer we een beddenwinkel inlopen of online een beddenspeciaalzaak bezoeken vliegen de boxsprings ons om de oren. Volgens de slaapkamerspecialist kiezen twee derde van de mensen tegenwoordig voor een boxspring. Maar wat is een boxspring eigenlijk?

 

De voorloper van de boxspringbedden zijn de gietijzeren springbedden en het spiraalveer bed. Na de tweede wereldoorlog maakten we kennis met de boxspringbedden. Eerst waren het alleen hotels waar je deze bedden voornamelijk tegenkwam maar toen de grote Nederlandse merken ook boxsprings gingen produceren werd dit type bed een echte hype.

Wanneer we in de volksmond over een boxspring spreken hebben we het eigenlijk over een boxspring combinatie. De boxspring op zich is namelijk alleen de bedbodem. De combinatie is het onderstel op pootjes, een matras en eventueel nog een topmatras. Het onderstel van een boxspring is een beklede bak van hout of metaal die gevuld is met veren. Een boxspring kun je uitbreiden met een hoofd en voetenboard en de bekleding en de poten zijn in allerlei variaties leverbaar.

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom een boxspringbed zo populair geworden is. Bijvoorbeeld omdat een boxspring ook veel gebruikt wordt in hotels en we een boxspring dan al snel associëren met vakantie en ontspanning. Of omdat je op een boxspring wat hoger ligt wat het in en uitstappen een stuk gemakkelijker maakt.

De voordelen van een boxspring

Wat de reden van de populairiteit van een boxspring ook is... feit is dat een boxspring een aantal mooie voordelen heeft.

  • een boxspring is hoger dan een regulier bed
  • een boxspring biedt een optimale nachtrust door de dubbele of soms wel driedubbele ondersteuning
  • een boxspring kan qua look & feel helemaal worden aangepast aan het interieur omdat er veel verschillende soorten stoffen en kleuren verkrijgbaar zijn
  • een boxspring bied een uitstekende ventilatie door de open ruimte en veren structuur
  • een boxspring heeft een lange levensduur omdat het matras minder tegendruk krijgt
  • slaap je met een partner dan kan ieder zijn eigen type matras kiezen

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een boxspring neem dan eens een kijkje op de website van Boxsprings.nl. Zij geven veel interessante informatie over boxsprings en bieden van verschillende merken boxspring combinaties aan.

Slaap lekker!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners