898
Belangrijke informatie bij het kopen van een matras
Gepubliceerd: 07-03-2022

Heb jij de wens om een nieuw matras aan te schaffen? Dan is het belangrijk om voldoende informatie tot je te nemen voordat je besluit om een matras te kopen. Er zijn namelijk verschillende opties die je hebt bij het kopen van een matras. Zo speelt het formaat van een matras een grote rol bij de keuze die je moet maken.

Is een matras 180x200 wat voor jou? Het hangt voornamelijk van je lichaamsbouw af, aangezien dit matras voornamelijk geschikt is voor wat grotere mensen. Als je echter voldoende ruimte wilt hebben op het matras dan is het natuurlijk ook mogelijk om een groot matras aan te schaffen. Je kan tevens kiezen voor een klein matras.

Groot of klein matras    

Indien je een matras wenst te kopen dan is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Dit doe je door een keer langs te gaan bij een winkel en zodoende meerdere matrassen uit te proberen. Als dit niet mogelijk is dan kan je altijd nog de informatie lezen die op de website te vinden is. Er zijn grote en kleine matrassen beschikbaar, waarbij geldt dat je een keuze moet maken op basis van jouw lichaamsbouw. Het nadeel van een klein matras aanschaffen is dat je als gevolg hiervan minder ruimte hebt om op te bewegen, daarentegen zal de prijs bij een klein matras wat lager uitvallen.

inspiratiebrochures1.png

Hardheid van een matras    

Wat erg belangrijk is bij de keuze voor een matras is de hardheid. Hoe hard wens je dat jouw matras is? De keuze maak je op basis van jouw wensen. Zou je bijvoorbeeld een matras willen dat bijzonder stevig is of zou je graag een matras willen dat erg zacht is om op te liggen? Beide keuzes hebben weer bepaalde voordelen en nadelen. Als je graag stabiel wenst te liggen om rugpijn te voorkomen dan is een hard matras wellicht verstandig, indien je daar geen last van hebt dan kan je kiezen voor een zacht matras.

Voldoende informatie lezen

Het aanbod aan matrassen is groot en divers. Er zijn vele verschillende opties mogelijk, waardoor voor iedere type slaper wat te vinden is. Indien je nog geen duidelijk beeld hebt over wat jouw persoonlijke voorkeur geniet dan is het belangrijk om informatie te lezen op de website. Hierdoor achterhaal je de variaties die er zijn onder de matrassen en kan je op basis van je eigen inschatting een keuze maken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide