545
5 tips om je slaapkamer in te richten voor betere nachtrust
Gepubliceerd: 04-09-2023 Laatste update: 07-08-2023

De slaapkamer is een van de ruimtes in het huis waar je ongemerkt veel tijd doorbrengt. Toch wordt er bij het inrichten van een woning soms meer aandacht besteed aan een woonkamer of keuken. Geheel onterecht, want je slaapkamer verdient juist veel aandacht. Je kunt zelfs je slaap verbeteren door voor de juiste inrichting te kiezen.

Beter slapen? 5 tips om je slaapkamer in te richten

Wil je beter slapen, dan begint dat vaak al met je slaapkamer. Als je die op de juiste manier inricht, is de basis voor een goede nachtrust gelegd. Je slaap verbeteren door de inrichting van je slaapkamer aan te passen? Hieronder geven wij je 5 tips.

1. Kies voor het juiste bed

Het lijkt misschien een open deur, maar het bed is op alle punten het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer. Veel mensen kiezen vandaag de dag voor een boxspring. Doe eens inspiratie op bij Boxspring Xpert en laat je verrassen door de vele keuzemogelijkheden. Voor extra comfort kun je bijvoorbeeld ook voor een verstelbare boxspring kiezen. Dan kun je het hoofdeinde of voeteneinde wat hoger instellen als jij dat wenst. Ook het beddengoed is belangrijk bij je keuze. Ga voor een dekbed wat bij jou past.

inspiratiebrochures1.png

2. Verduister de slaapkamer 

Door de combinatie van daglicht overdag en duisternis in de avond en nacht maakt ons lichaam melatonine aan. Dit is een hormoon waardoor je gemakkelijker in slaap valt. Het is daarvoor wel belangrijk dat je ’s nachts echt in het donker slaapt. In onze huidige tijd is het ook ’s nachts vaak nog behoorlijk licht buiten, onder andere door straatlantaarns. Verduisterende gordijnen zijn dan echt ideaal. 

3. Zorg ervoor dat de kamer opgeruimd is

De omgeving heeft invloed op onze gemoedsrust. Als een kamer erg rommelig is, kun je daar als mens onrustig van worden. Zeker bij de slaapkamer is het dus erg belangrijk dat die opgeruimd is. Wil je dat er echt niets meer rond blijft slingeren, kies dan voor een boxspring met opbergruimte.

4. Plaats planten in je slaapkamer 

Planten in huis zijn niet alleen hip, maar hebben ook een goede invloed. Ze hebben een rustgevend effect en maken deel uit van een natuurlijke leefomgeving. Sommige planten staan zelfs bekend om hun kalmerende eigenschappen, zoals jasmijn. Aloë vera staat erom bekend ’s nachts zuurstof af te geven, waardoor je rustiger zou slapen. Bovendien maken planten je slaapkamer ook meteen een stuk gezelliger.

5. Kies voor de juiste kleuren in je slaapkamer

Ook kleuren hebben invloed op je gemoed. Sommige kleuren zorgen ervoor dat je je rustiger voelt, terwijl andere kleuren je juist aanzetten tot activiteit. Wat is nu de beste kleur om in een slaapkamer toe te passen? Experts zeggen dat blauw dé kleur is om lekker bij te slapen. Deze kleur is rustgevend en zou er zelfs voor zorgen dat je hartslag vertraagt en je bloeddruk daalt. De ideale ingrediënten om in slaap te vallen dus.

Slaap lekker!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide