1147
3 aandachtspunten voor het kopen van een nieuw matras
Gepubliceerd: 12-04-2021

Een groot aantal Nederlanders slaapt jarenlang op hetzelfde matras. Dit kan ook, want matrassen gaan doorgaans lang mee. Toch doe je er goed aan om na vijf tot tien jaar een nieuw matras te kopen. Is jouw matras aan vervanging toe? Dan ontdek je snel genoeg dat je behoorlijk wat te kiezen hebt. Om jou een handje te helpen, zetten wij hier 3 aandachtspunten voor het kopen van een nieuw matras op een rijtje.1. Materiaal
Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een nieuw matras is het materiaal. Een matras moet namelijk comfortabel liggen. Bovendien mag een matras geen lichamelijk klachten veroorzaken als je ’s ochtends opstaat. Reden genoeg om extra aandacht te besteden aan het materiaal waarvan een matras gemaakt is.

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat voor hen het beste materiaal is. Geldt dit ook voor jou? Kijk dan naar jouw slaaphouding. Slaap je voornamelijk op je zij? Dan geniet een koudschuim matras de voorkeur. Dit materiaal deukt iets verder in, waardoor jouw lichaam op de juiste plekken ondersteund wordt. Als je op jouw rug of buik slaapt, kun je beter kiezen voor een traagschuim of pocketvering matras. Deze matrassen zijn wat harder dan een koudschuim matras, waardoor je als rug- of buikslaper minder kans hebt op lichamelijke klachten.

2. Afmetingen
Dit lijkt misschien een open deur, maar toch zijn er zo nu en dan mensen die een matras met de verkeerde afmetingen kopen. Begin daarom pas aan jouw zoektocht als je weet hoe groot jouw nieuwe matras moet worden. Krijg je geen nieuw bed, maar vervang je enkel het matras? Dan kun je een matras met dezelfde afmetingen kopen. Als er nu nog twee eenpersoonsmatrassen in liggen, kun je eventueel kiezen om een nieuw, groot tweepersoonsmatras te kopen.

3. Prijs
Heb jij je al enigszins verdiept in matrassen? Dan is het je ongetwijfeld opgevallen dat matrassen (flink) in prijs verschillen. Uiteraard wil je niet onnodig veel geld uitgeven aan een matras. Toch raden wij jou niet aan direct voor het goedkoopste matras te kiezen. Dit scheelt weliswaar in de kosten, maar de kwaliteit van het matras laat mogelijk te wensen over. Gevolg hiervan is dat je ’s nachts mogelijk niet goed slaapt. Laat de prijs daarom niet de doorslag geven, maar kijk liever naar de kwaliteit en het comfort van een matras.

Vergeet het matras niet te testen
Voordat je een matras koopt, doe je er goed aan deze uit te testen. Je wilt immers wel weten hoe het matras ligt. Als je dit in een winkel doet, neem je hier misschien onvoldoende tijd voor. Gelukkig kun je tegenwoordig een aantal dagen of weken proefslapen op een nieuwe matras. Zodoende ervaar je pas echt goed of het matras geschikt is voor jou.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide