308
Aan de slag met een renovatie van de slaapkamer
Gepubliceerd: 23-10-2023

Raak je uitgekeken op de huidige indeling van de slaapkamer? Toe aan een nieuw bed, waarbij je deze vernieuwing direct wilt combineren met de aanschaf van een nieuwe kledingkast? Bij het renoveren van de slaapkamer zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. De slaapkamer moet voornamelijk rust uitstralen, moet je de basis bieden om een nieuwe dag met frisse moed te kunnen beginnen en over voldoende opbergruimte beschikken voor je garderobe. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je het interieur in de slaapkamer van jezelf, of die van je kinderen kunt vernieuwen. 

Tip: voor de kinderkamer is een vitrinekast kopen erg leuk. De vitrinekast biedt je kinderen de mogelijkheid om hun favoriete speelgoed of bijvoorbeeld stenen en schelpen die zij op vakantie hebben gevonden uit te stallen. 

Kies voor een vaste interieurstijl in de slaapkamer 
Om de slaapkamer niet onnodig druk te maken is het zaak om hier voor een vaste interieurstijl te kiezen. Ga je voor een landelijk ingerichte slaapkamer, een slaapkamer met een industriële look, of bijvoorbeeld voor de moderne slaapkamer? Kijk eens op de website van woonwinkels of op een platform als Pinterest om inspiratie op te doen. Het geeft je een goed beeld van de manier waarop je verschillende materialen en kleuren met elkaar kunt combineren binnen een bepaalde interieurstijl.

Schaf verschillende nieuwe meubels aan
Op basis van de gekozen interieurstijl kun je op zoek gaan naar nieuwe meubels. Kies bijvoorbeeld voor een nieuw bed, een nieuwe kledingkast of een leuke fauteuil voor deze ruimte. De fauteuil biedt je de mogelijkheid om je even terug te trekken voor een momentje voor jezelf. Geniet van een mooi boek of een leuk tijdschrift! Pas er met een fauteuil wel voor op, dat dit geen plek wordt om je kleding overheen te hangen aan het eind van de werk- of bijvoorbeeld studiedag. Het zou de slaapkamer een rommelige, onnodig drukke uitstraling geven. 

Let op de raamdecoratie en verlichting in de ruimte 
Kijk bij het opnieuw indelen en inrichten van de slaapkamer ook eens kritisch naar je raamdecoratie. Past dit bij de rest van het nieuwe interieur in de slaapkamer? Naast de raamdecoratie heeft ook het lichtplan van de slaapkamer een grote impact op de sfeer binnen deze ruimte. Maak in de slaapkamer gebruik van verschillende soorten verlichting: indirect- en direct licht, sfeer- en basisverlichting, enzovoorts. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide