1750
5 beste tips voor het inrichten van je slaapkamer

Het moment is aangebroken, je mag je slaapkamer inrichten. Of dat nu moet omdat je uit huis gaat of het gewoon een nieuwe uitstraling wilt geven, we hebben allemaal dat moment dat we even niet meer weten hoe we onze slaapkamer het best kunnen inrichten.  Geen paniek! Wij hebben de 5 beste tips voor het inrichten van je slaapkamer klaarstaan om je te helpen. Waarom het belangrijk is om jouw kamer goed in te richten

Vaak staan we er niet eens bij stil, maar het is goed om te weten dat een goed ingerichte slaapkamer voor veel rust zorgt. Best gek om te bedenken dat een goed ingerichte slaapkamer voor veel verandering kan zorgen vind je niet?

Vanuit fysiek en mentaal oogpunt heb je er namelijk voordeel van. Op het moment dat je niet meer tevreden bent met de inrichting van jouw kamer, of juist last hebt van bepaalde factoren die afkomstig zijn van de kamer inrichting, kun je minder goed slapen omdat je brein er constant aan herinnert wordt.

Op het moment dat jij volledig tevreden bent met de nieuwe inrichting, zal je merken dat jouw gedachtes ook weer tot rust zijn gekomen waardoor jouw slaapkwaliteit ook omhoog gaat.

Tip 1: Gebruik lichte kleuren

Het gebruik van lichte kleuren in je slaapkamer is van essentieel belang. Waarom? Omdat je op die manier de ruimtelijkheid kan benadrukken en voorkomt dat de muren op je afkomen. Vaak merk je in het geval van een kleine kamer, dat de ruimte gevoelsmatig veel groter wordt.

Het gebruik van wit en andere lichte kleuren zorgen ervoor dat je de ruimte makkelijker gezellig kunt maken. Voorkom dat je harde contrasten gebruikt, want dan ga je juist minder makkelijk in slaap kunnen vallen omdat je minder ontspannen het bed in duikt. Let er wel op dat je niet alle muren wit laat, dat kan juist averechts werken en ervoor zorgen dat je te druk wordt in je hoofd. De juiste balans met de juiste lichte kleuren is wat je nodig hebt!

Tip 2: Gebruik gedoseerd decoratie op de muur

De reden waarom wij aangeven dat je gedoseerd decoratie moet plaatsen op de wanden van jouw slaapkamer is als volgt: Niet iedereen kan goed tegen de prikkels van een goed gedecoreerde muur. Begrijp ons niet verkeerd, decoratie op de muur helpt diepte creëren, waardoor de ruimte iets groter kan lijken, zonder dat je een ruimte hoeft door te breken.

Decoratiemuur.png

Decoratie zorgt ervoor dat de slaapkamer er gezellig komt uit te zien. Leuke wandplanken, bloemen, fotolijsten en/of schilderijen. Het kan zo gek als je wilt. Zeg nou zelf, een slaapkamer zonder decoratie oogt ook maar zo saai vind je niet?  

Tip 3: Sierkussensop het bed plaatsen

Als je bezig bent met het inrichten van jouw kamer, dan is het nooit verkeerd om creatief bezig te zijn. Maar wist je dat enkel wat andere sierkussens je interieur in een handomdraai kunnen veranderen?Als je de sierkussens op een juiste manier combineert dan creëer je een gezellige sfeer en look in je slaapkamer. Het geeft een luxueuze indruk bij de inrichting van je kamer, wat altijd mooi meegenomen is. 

Kleine tip van ons: maak een comfortabel hoekje voor jezelf in huis. De decoratieve sierkussens zorgen namelijk voor extra comfort. Maak bijvoorbeeld een knus hoekje op de bank of op een relaxstoel met meerdere comfortabele sierkussens.

Tip 4: Gebruik natuurlijke materialen

Stel je voor: Je koopt allemaal industriële materialen als inrichting voor je slaapkamer, dan creëer je een vrij abstracte en harde ruimte die niet gezellig aanvoelt. Natuurlijk kun je het combineren met andere materialen, maar over het algemeen creëer je niet echt een ruimte dat voor rust en warmte zorgt.

Door te kiezen voor natuurlijke materialen, zorg je ervoor dat er meer sfeer, rust en warmte in de kamer komt. Mocht je een kamer hebben met veel witte muren en/of lichte kleuren, dan kunnen rotan materialen aardig goed werken. Als je dat goed combineert met de juiste verlichting in je slaapkamer, dan zal je merken dat je keer op keer geniet van jouw mooie slaapkamer inrichting.

Dit betekent ook dat je de vloer niet leeg moet laten. Niks is zo erg om met blote voeten op een koude vloer te stappen. Door gebruik te maken van een fijn vloerkleed, dat aansluit op jouw natuurlijke materialen, zorg je ervoor dat je een goede sfeer creëert, maar ook geen last hebt van koude voeten. Een win-win situatie als je het ons vraagt ;)

Tip 5: Planten maken de slaapkamer

Nu denk je misschien: “moet ik mooie kamerplanten aanschaffen?” Nee dat hoeft niet. Maar met bepaalde planten geef je de slaapkamer wel meer kleur en een fijne sfeer. Bovendien geniet je van een zuivere lucht, aangezien planten lucht zuiveren. Dat is toch alleen maar een reden om meer planten aan te schaffen?

Plantenslaapkamer.png

Het geeft een speels effect aan de inrichting van jouw slaapkamer. Mocht je planten willen gebruiken, dan kun je kijken naar gedroogde takken of bladeren, kleine levende plantjes of juist grote kamerplanten die je in een hoek kunt stoppen. Je zal merken dat jouw slaapkamer inrichting sterk verbeterd is.

Dit waren de 5 beste tips voor het inrichten van de slaapkamer

Dat was het alweer! Nu je 5 gouden tips hebt gekregen, weet je in ieder geval wat je te doen staat. Inrichten die kamer! Wij hopen dat we jou goed hebben kunnen helpen met het inrichten van jouw slaapkamer.

Lees alle bovenstaande tips nog even goed door. Het is namelijk aardig wat informatie wat je te lezen krijgt. Zorg in ieder geval dat je één van onze tips gebruikt bij het inrichten van je kamer.

Je zal merken dat jouw slaapkamer glanst als geen ander. Jouw persoonlijke touch, gecombineerd met de beste tips om jouw eigen kamer te laten stralen als nooit tevoren. Dat klinkt als muziek in de oren, vind je niet? Wij wensen je veel succes met het inrichten van jouw perfecte slaapkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners