2451
Welke vloer voor jouw keuken?
Gepubliceerd: 23-05-2016 Laatste update: 07-12-2017

Een keuken is het hart van je woning. Er is veel activiteit in je keuken. Hier kom je samen, kook je heerlijke recepten en geniet je van al dat lekkers om je heen. Door de vele activiteit in je keuken is het belangrijk dat de vloer tegen een stootje kan. 

 

Belangrijk bij het kiezen van een keukenvloer is dat de vloer praktisch moet zijn. Niet alleen een mooie vloer, maar tevens een vloer die makkelijk te onderhouden is. Daarbij is het belangrijk dat je vloer in de keuken bestand is tegen krassen en vlekken. Geen kok voorkomt dat er af en toe eten geknoeid wordt of water op de vloer spettert. Tevens moet je keukenvloer bestand zijn tegen schoonmaakbeurten voor de hygiëne. Verder is natuurlijk ook de duurzaamheid van de keukenvloer belangrijk.

Type keukenvloer
Met het praktische gebruik van een keukenvloer in het achterhoofd kiezen mensen vaak voor een harde vloer, zoals natuursteen. Maar ook een houten vloer, laminaat of vinyl zijn geschrikt in een keuken.

Natuurstenen keukenvloer
Een natuursteen vloer in de keuken is zeer geschikt. kijkend naar duurzaamheid, krasvastigheid en vochtbestendigheid. Daarbij heb je bij natuursteen vele mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit graniet, marmer, basalt, kwartsiet, leisteen, zandsteen en hardsteen. Iedere natuursteen heeftzijn eigen unieke kleureigenschappen en een eigen uitstraling. Een natuursteen vloer in de keuken heeft vele voordelen:

Zeer duurzaam en sterk
Eenvoudig schoon te maken en houden
Goede geleider voor vloerverwarming
Krasvast en kan goed tegen vocht


Houten keukenvloer
Wil je graag de warmte van een houten vloer in je keuken? Ook een houten vloer is geschikt voor jouw keuken. Belangrijk hierbij is de manier van plaatsing en een goede afwerking. Echter, houd wel rekening met de densiteit en lage vochtgevoeligheid. Geschikte houten keukenvloeren zijn onder andere:

Eiken vloer
Beuken vloer
Teakhouten vloer
Essen houten vloer

Laminaat keukenvloer
Laminaat is een goedkopere versie van een duurzame houten vloer. Laminaat als keukenvloer heeft als voordeel dat deze erg hygiënisch en vocht- en schokbestendig. Bovendien is laminaat prima te combineren met vloerverwarming. De duurzaamheid van laminaat is daarentegen korten dan een natuurstenen vloer of een houten vloer.

Heb je een keuze gemaakt? Schaf nu een keukenvloer aan
Heb je een keuze gemaakt? Kies dan een passende vloer uit. Zorg er voor dat je goed geïnformeerd wordt over de eigenschappen van de keukenvloer naar keuze. Wil je een vloer van goede kwaliteit? Neem dan eens een kijkje bij Escovloeren.nl. Naast laminaat vloeren, houten vloeren en natuursteen vloeren hebben ze ook tegels en pvc vloeren in het assortiment.

Wonenonline