2023
Een huiselijke keuken
Gepubliceerd: 28-09-2016 Laatste update: 04-02-2021

Rechte lijnen en een minimalistisch design; moderne keukens zijn vaak strak en eenvoudig. Ze kenmerken zich door technische snufjes en (het optisch creëren van) grote oppervlaktes. De plek waar je dagelijks komt moet echter niet té futuristisch en onpersoonlijk aanvoelen. Zo houd je je moderne keuken knus en huiselijk! 

Tip 1: Gebruik hout in plaats van metaal of glas
Bij een moderne keuken staan rust en symmetrie centraal. Het gebruik van materialen als roestvrijstaal, chroom, metaal en glas onderstrepen dat. Toch kun je van die materialen afwijken en nog steeds van een moderne uitstraling genieten. Door een rustige combinatie met hout te maken, creëer je een warmere sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een dik houten werkblad op minimalistische fronten of juist voor houten fronten met een modern werkblad.

Tip 2: Maak een persoonlijke indeling
Om je keuken zo persoonlijk mogelijk te maken, kun je ervoor kiezen de keuken op maat te maken of aanpassingen op een bestaand ontwerp door te laten voeren. Hiervoor zijn online handige tools te vinden zodat je gemakkelijk een eigen 3D ontwerp kunt maken. Deze 3D-tool vinden wij persoonlijk heel handig. Zorg ervoor dat je naar hartenlust combineert met designs, stijlen en elementen: op die manier voelt je keuken het meest persoonlijk aan. Voeg bijvoorbeeld een wandplank toe waar je accessoires kunt plaatsen. Daarmee kun je blijven wisselen; door met de indeling van potten, kookboeken of plantjes te spelen gaat je uitzicht niet vervelen.

Tip 3: Plaats een kookeiland
Een kookeiland is zeer geschikt voor de moderne keuken. Met de juiste verlichting laat je het eiland optisch zweven, waardoor het ruimtelijke gevoel behouden blijft. Daarbij draagt een kookeiland bij aan een huiselijke sfeer in de keuken: het is niet alleen een plek om te koken, maar ook een ontmoetingsplek! Er is genoeg werkplek voor andere zaken, ruimte om samen te koken en als het nodig is schuif je meteen aan. Zo wordt je moderne keuken een leefkeuken.

Tip 4: Neem dimbare LED verlichting
Keukenverlichting heeft niet alleen een functioneel doel, maar ook een grote invloed op de sfeer. Waar veel moderne keukens gebruik maken van fel LED licht, kan een warme gloed huiselijker voelen. Kies dus voor LED verlichting met een dimfunctie of schaf bijbehorende dimmers aan voor een sfeervolle keuken.

Tip 5: Gebruik kleurrijke en persoonlijke accessoires
Een strakke, moderne keuken is minimalistisch en heeft niet te veel tierelantijntjes. Toch misstaat het niet om een paar kleurrijke eyecatchers toe te voegen. Sterker nog, ze zorgen voor de finishing touch van je persoonlijke keuken. Grote, groene planten passen goed in een moderne keuken en handdoeken of theedoeken in felle kleuren geven je moderne keuken een vrolijk accent. Kies daarnaast bijvoorbeeld voor een losstaand koffiezetapparaat in plaats van een ingebouwd exemplaar.

Wonenonline