1645
Tips bij het renoveren van een keuken
Gepubliceerd: 29-08-2018 Laatste update: 11-06-2023

De keuken is samen met de badkamer een van de ruimtes, die vaak al snel verouderd raken. In de woonkamer zet je een nieuwe bank neer, in de slaapkamer hang je een prachtige lamp boven je bed, enzovoorts. In de keuken is dit lastiger! Dit artikel beschrijft verschillende tips, die je kunnen helpen om de keuken relatief eenvoudig van een nieuw tintje te voorzien. Zo lijkt de keuken weer als nieuw, zonder deze volledig te moeten vervangen. Het vervangen van een keuken is vaak erg duur en kost daarbij veel tijd. Zeker als je dit zelf wilt doen!

Tip 1: maak gebruik van nieuwe keukendeurtjes

Een van de aspecten waaraan af te lezen valt dat de keuken vernieuwd moet worden, is de staat van de keukenkastjes. De verf of lak van de keukenkastjes kan los beginnen te laten, er kunnen beschadigingen ontstaan zijn, enzovoorts. Door de keukenkastjes van nieuwe keukendeurtjes te voorzien, zullen ze weer als nieuw lijken! Daarbij kun je op deze manier voor een nieuwe stijl kiezen. Wellicht gebruikte je voorheen klassieke keukendeurtjes en kies je nu voor strakke, moderne keukendeurtjes.

Tip 2: plaats een frontje over je keukendeuren

Nog makkelijker dan het vernieuwen van de keukendeurtjes, is het gebruik van speciale frontjes. Deze frontjes kunnen over een bestaande keukendeur worden gemonteerd, waardoor je het keukendeurtje zelf kunt laten zitten. Het gebruik van deze frontjes is iets goedkoper dan het vervangen van keukendeurtjes. Houd er wel rekening mee, dat deze oplossing minder duurzaam is dan het vervangen van de deurtjes als geheel. Het frontje kan bijvoorbeeld los beginnen te laten na verloop van tijd.

Tip 3: gebruik een industriële stellingkast in de keuken

Om de keuken een nieuwe look te geven, zou je ook voor het gebruik van een industriële stellingkast kunnen kiezen. Deze stellingkasten zijn tegenwoordig bij iedere bouw- en interieurwinkel te koop. Het voordeel van deze stellingkasten is dat ze goedkoop zijn en daarbij ontzettend veel ruimte bieden. Mocht je na verloop van tijd uitgekeken zijn op deze kasten, dan kun je ze bijvoorbeeld naar een kelderruimte of garage verplaatsen.

Maak de stellingkasten sfeervoller, door hier bijvoorbeeld potjes met kruiden aan te hangen. Vaak zitten aan de poten van de stellingkasten kleine gaatjes, waar je de potjes eenvoudig aan kunt bevestigen. Het geeft je keuken een speels tintje! Daarbij zijn verse kruiden vaak veel lekkerder, dan de kruiden uit potjes.

Wonenonline