1742
Duravit Cassia
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 25-04-2017

Op de internationale beurs ISH in Frankfurt introduceerde Duravit zijn eerste keukenspoelbakken, ontworpen door Philippe Starck. Nu breidt Duravit zijn lijn van keramische spoelbakken uit met de Cassia. De vormgeving van deze spoelbakken is van Phoenix Design. Moderne, open keukens vormen een centrale leefruimte in huis. Er wordt gekookt, afgewassen en veel tijd doorgebracht met familie en vrienden. De spoelbak is een zeer zichtbaar element, dat voortdurend in gebruik is. De kwaliteit van de spoelbak is daarom van groot belang. Phoenix Design creëerde voor Duravit een harmonieus totaalbeeld dat zich voegt naar elke keukenstijl. In het ontwerp van de Cassia staan een goede waterafvoer en hoge functionaliteit dan ook centraal – en dat alles met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Door de vloeiende, sobere vormgeving is de Cassia eenvoudig schoon te houden. Echt een favoriet in de keuken!

Vloeiende vormen – comfortabel werken
Bij de vormgeving heeft Phoenix Design handig gebruik gemaakt van de glans van het materiaal keramiek. Het resultaat: ongedwongen, hoogwaardige en functionele vloeiende vormen. Opvallende kenmerken zijn het fijne, doorlopende profiel, de vlakke vloeiende vorm en het royale vlak. Het afdruipvlak is ook zeer geschikt voor het schoonmaken van etenswaren en het bereiden van gerechten. Om die reden is het vlak helemaal glad gehouden. Doordat het vlak licht helt, loopt het water - afhankelijk van het model - naar het afdruipbakje of naar de spoelbak. De combinatie van de rechthoekige vorm en het designelement levert een comfortabele, grote spoelbak op, waarin u moeiteloos grote pannen of een bakblik kunt afwassen. Op de rand van de spoelbak bevindt zich een opstaande rand, die extra bescherming biedt tegen opspattend water. Om de spoelbak maximaal te kunnen vullen, hebben de modellen met anderhalve en twee spoelbakken geen overloop in de zijkant van de spoelbak, maar een smalle, iets lager gelegen overloopbrug tussen de bakken. Zo kan het water netjes via de bak ernaast weglopen.

Degelijk en flexibel in elke ruimte
De keukenspoelbak Cassia is verkrijgbaar in drie inbouwvarianten. Het maakt geen verschil of de spoelbak nu rechts of links moet zitten: door de centrale plaatsing van het armatuur, de overloop en de excentrische bediening kan de spoelbak op alle manieren worden ingebouwd. Zelfs een relatief smalle onderbouw van 50 cm is groot genoeg voor het slim ingedeelde kleine model. Het middelste model heeft een grote spoelbak en een klein afdruipbakje. Dit model past in een onderbouw van 60 cm breed. De grote spoelbak heeft twee bakken en kan op een onderbouw van 80 cm geplaatst worden. De overloop van dit model zit in het midden, op de 10 cm brede overloopbrug. Door deze slimme vondst kunt u kleine hoeveelheden vloeistof, bijvoorbeeld een restje saus, hygiënisch weg laten lopen als beide bakken in gebruik zijn. Op het gebied van bergruimte geldt voor alle drie de modellen hetzelfde: bij een werkblad met een gangbare dikte van 3 cm kan zelfs onder het afdruipvlak een afwasmachine worden ingebouwd. Zo wordt alle ruimte optimaal benut!

DuraCeram: speciaal voor de keuken
In het dagelijks gebruik in de badkamer heeft keramiek al lang bewezen dat het een robuust materiaal is. In de keuken worden echter nog hogere eisen gesteld. Daarom heeft Duravit DuraCeram ontwikkeld, een gepatenteerde speciale substantie die anders is dan de fijne vuurklei die meestal wordt gebruikt voor keukenspoelbakken. DuraCeram heeft een hogere slagvastheid en is door zijn hoogwaardige kwaliteit perfect voor toepassingen in de keuken. Phoenix Design voelde zich uitgedaagd om de bijzondere eigenschappen van keramiek uit te buiten: "We hadden ons voorgenomen om de spoelbak hoogwaardiger te maken en een relatie te leggen met servies of vergelijkbare hoogwaardige keukenaccessoires die je graag gebruikt of op tafel zet. Werken met keramiek is fascinerend: je kunt vormen creëren die eruitzien alsof ze met de hand gemaakt zijn. Tegelijkertijd stralen ontwerpen in keramiek ook helderheid en precisie uit, zonder technisch aan te doen."

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Duravit Nederland

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide