1259
Siemens
Gepubliceerd: 03-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

De keuken van nu wordt naast het gebruik voor koken steeds meer ingericht als leefruimte. De grenzen tussen wonen en koken vervagen waardoor de woonkeuken steeds meer terug in beeld komt. De huidige keukenprogrammas bieden een enorme verscheidenheid aan keukenstijlen, hierbij spelen comfort, functionaliteit en gezelligheid een grote rol in het ontwerp van de keuken. Daarbij heeft de keuze voor de juiste apparatuur een belangrijk aandeel in het design, gemak en uitstraling van de keuken.

We kopen LED lampen, wassen op 30C en zetten de verwarming een graadje lager maar vergeten één van de grootste energieverbruikers in ons huis: de koelkast. We realiseren ons te weinig dat een koelkast het enige apparaat in de keuken is dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar werkt. De koel- en vriesapparatuur is één van de meest vooruitstrevende producten op dit gebied. Het loont dan ook de moeite om te kijken wat u kunt besparen met aanschaf van een superzuinig koelkast.

Koel- en vriesapparatuur is onder te verdelen in twee categorien: Inbouw, te integreren achter dezelfde designpanelen als alle andere bergruimte of de tweede categorie: Vrijstaand, het design apparaat dat als eyecatcher los in de keuken staat. Een mooi voorbeeld van zon eyecatcher zijn de Side-by-Side modellen in een Europees jasje.

De koelkast is één van de belangrijkste toevoegingen van het design en comfort in de keuken. Steeds meer koelkasten hebben een unieke uitstraling dankzij nieuwe technologieën zoals in de zijwanden geïntegreerde LED-lichtzuilen die zo geconstrueerd zijn dat de gehard glazen draagplateaus op ieder niveau verstelbaar zijn. De verlichting is niet alleen energiezuinig maar heeft ook een lange levensduur. De edelstalen design koelkasten hebben een SmartSteel front waardoor vingerafdrukken nagenoeg niet zichtbaar zijn. Dit voorkomt dat de koelkasten continu gepoetst moeten worden.

Naast een mooi design en een goede uitstraling moet een koelkast ook het nodige comfort bieden. Heeft u uw handen vol, geef de deur van de koelkast een zetje en de SoftSystem deursluiting zorgt dat de beweging van de deur remt waardoor de deur van de koelkast net zo zacht en netjes sluit als de laden van de keuken. Een BioFresh systeem met regelbare luchtvochtigheid, ook wel 0C graden systeem genoemd maakt het mogelijk heel flexibel met uw verse levensmiddelen om te gaan. De kwaliteit, vitaminen, smaak en geur blijven beter en langer behouden, slechts één keer in de week boodschappen doen zonder kwaliteitsverlies en komt het niet uit dan kunt u verse groenten ook morgen, overmorgen of volgende week gebruiken.

Voor de liefhebbers van wijn zijn er talloze mogelijkheden om een wijnbewaar- of wijnklimaatkast in de keuken te integreren. Ingebouwd met een fraaie glasdeur, ingebouwd achter een meubelpaneel, geïntegreerd in een panorama design, vrijstaand of geïntegreerd in een vrijstaande Side-by-Side combinatie u heeft voldoende mogelijkheden om direct een mooie wijn op de juiste temperatuur te kunnen serveren. Bron: Vereniging Comfortabel wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide