2380
Siematic
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 30-06-2017

Floating Spaces, BeauxArts.02 en SmartDesign: SieMatic gaat het najaar in met twee vernieuwende concepten én een opgefriste klassieker voor de keuken van de 21ste eeuw. Of hoe SieMatic zichzelf steeds opnieuw weet uit te vinden.

"FloatingSpaces", leefruimte en keuken worden één
FloatingSpaces streeft naar een bijna volledige integratie van de keuken binnen de woonkamer of leefruimte. Vloeiende overgangen tussen ruimtes en functionele elementen zorgen voor een uniek soort continuïteit rond koken en wonen, maar ook in technologie en esthetiek.

Een van de centrale elementen is het paneelsysteem, nieuw ontwikkeld door SieMatic, waardoor keuken en woonkamer naadloos samensmelten. Het paneelsysteem is beschikbaar in veel van de materialen in SieMatics aanbod, met natuurlijke houtsoorten en afwerkingen met matte of glanzende lak en laminaat die gecombineerd kunnen worden op tal van manieren. De bijpassende paneelplanken bieden tal van mogelijkheden voor een flexibel wanddesign. Zo kom je uit bij uniforme of contrasterende arrangementen van verschillende kleuren, materialen en functionele elementen, verkrijgbaar in verschillende maten en lengtes.

SieMatic BeauxArts.02: dynamisch spanningsveld
In het najaar van 2006 werd de eerste SieMatic BeauxArts gelanceerd. Deze onconventionele designinterpretatie van de klassieke keuken door SieMatic is nu verfijnd in de nieuwe BeauxArts.02, samengesteld uit verschillende - zelfs schijnbaar tegenstrijdige - stijlen, onvoorspelbaar en aantrekkelijk tegelijk. De aparte functionele zones breken volledig met de traditionele keukenlay-out.

De filosofie van BeauxArts.02 is volgens ontwerper Mick De Giulio dan ook een dynamische spanning, om alles mogelijk te maken binnen het concept van de asymmetrie binnen symmetrie. Modern of klassiek, warm hout of mat gelakt, het één sluit het ander niet uit, zolang het maar past. Verrassend detail: een spiegelplint die de indruk geeft dat de onderkasten boven de vloer zweven en de 3D-accenten door de wisselwerking van RVS, glas en lichte lakkleuren.

Bernd Poensgen van SieMatic België en Frankrijk: "We hebben het succesvolle concept van de BeauxArts vertaald naar een lichter en meer lineair ontwerp. Elegante kasten naast rustieke fornuizen, antieke elementen tussen roestvrij stalen ladefronten: het is allemaal mogelijk met BeauxArts.02. Met deze veelheid aan combinaties willen we de toenemende behoefte aan individualiteit invullen."

Betaalbare exclusiviteit door SmartDesign
Flexibele planning, meer stand alone dan wall-to-wall design: met SmartDesign in de S3 bewijst SieMatic dat je ook in kleinere ruimtes niet aan individualiteit of exclusiviteit hoeft in te boeten.

De SieMatic S3 behoudt de herkenbare, tijdloze en luxueuze lijn van de S-filosofie, maar onderscheidt zich tegelijk van zijn voorgangers. De nadruk ligt dus niet zozeer op multimedia of innovatie, maar op toegankelijkheid en een slim design. Opvallend in de S3 is het verticale karakter, zie de bovenkasten die tot tegen het plafond reiken (1,3 m) en de kolomvormige dampkap, wat ook in de kleinere keuken een heel speciale uitstraling creëert. De geïntegreerde greeplijst in de kleur van de afwerking is een andere nieuwigheid. En de nieuwe Polygloss kunststof is een krasvrije en budgetvriendelijke variant voor lakfronten.

Bernd Poensgen van SieMatic België en Frankrijk: "Als instapmodel in de greeploze keuken garandeert de S3 de vertrouwde combinatie van SieMatic: elegantie én functionaliteit. Door het gebruik van standaardafmetingen kan je de kost uiteraard beter in de hand houden, en komt het er vooral op aan de keuken goed in de ruimte te plannen."

Over SieMatic
De Duitse familie Siekmann richtte in 1929 August Siekmann Mabelwerke op. In 1960 ging het bedrijf internationaal, onder de naam SieMatic. Sinds 1961 is SieMatic op de Belgische markt verkrijgbaar. In België zijn er zon 21 dealers die SieMatic aanbieden, een aantal dat naar 30 zal groeien in de nabije toekomst. Sinds 2007 is SieMatic België als autonome divisie met 5 medewerkers gevestigd in Antwerpen onder leiding van General Manager Bernd Poensgen, die sinds oktober 2010 ook verantwoordelijk is voor Frankrijk. Wereldwijd stelt SieMatic zon 650 medewerkers tewerk en realiseert men een omzet van ca. 150 miljoen euro. In 2010 vierde SieMatic zijn 50-jarig bestaan en daarmee ook dat van de elegante greeploze keuken. SieMatic is een van de weinige keukenmerken met een FSC-certificaat: dit keurmerk geeft aan dat een product afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos en dat de hele handelsketen tot bij de eindconsument wordt gecontroleerd. De eindklant heeft hiermee de garantie dat het hout van zijn keuken afkomstig is uit een goed beheerd, FSC-gecertificeerd bos.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide