2906
Keukentrends 2022: dé keukenmaterialen
Gepubliceerd: 27-10-2021

Wij konden niet wachten en vonden het zelfs een tikje spannend want moeten we die houten keuken volgens de keukentrends van 2022 in gaan ruilen voor stalen kastjes? We kunnen opgelucht ademhalen, waar we in de sneak preview voor de keukentrends 2022 al suggereerden dat hout wel eens een blijvertje kon zijn, lijkt dit nu officieel bevestigd. En wat voor moois er nog meer komt qua materialen, lees snel verder.

Into the wood

Laten we maar beginnen met hout. Want wij houden van hout en gelukkig de keukentrends van 2022 ook. Het fijne aan dit materiaal is dat het combineert met iedere kleur, alle kleuren van de keukentrends van 2022 gaan goed met hout. Of het nou de beige tinten, grijs of zwart is. Hout is altijd een goede partner.

De wijze waarop hout wordt gebruikt verschilt wel. Bij de landelijkere stijlen zien we robuuster hout met hier en daar een vlekje terug, terwijl in de meer urban luxe penthouses het strak en soms geverfd wordt gebruikt. Maar hout, daarmee zit je goed.

Metaal; Van glim tot mat

We zien het gebruik van metaal ook nog steeds veel terug. In de urban chique keuken combineert dit goed in de vorm van glimmend goud met marmer. Denk aan opvallende kranen en deurknopjes op kastjes. In een basic interieur is het juist een onopvallende maar rauwe partner die samen met hout alles op zijn plek houdt. Dit is dan ook vaker een matte variant in plaats van de kranen waar eksters dol op zijn.

Natuurlijk steen

Het gebruik van echt natuursteen is een trend in keukenland die we al jaren zien. Goed nagemaakte plastic opties zijn er wel, maar ergens neigen wij toch altijd naar de natuurlijke opties. Zo ook in de keukentrends van 2022. Waar we in 2021 al een opmars zagen van het wit/grijze marmer, zet deze trend door. De lichte keukenbladen zijn sowieso een trend, al doet een zwarte of antraciet het ook nog altijd goed.

Wat wel een verschil is met een aantal jaren geleden, is de dikte. Waar het vroeger; Hoe dikker hoe beter was, is een bescheiden dun blad nu voldoende. En het fijne aan die trend; Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

Kortom, ook in de materiaalkeuze voor de keukentrends van 2022 zie je duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Dit gaat boven plastic en fast fashion. De trend kun je zetten met zaken als glimmende metalen kranen. Het fijne aan dat soort nuances zijn dat je ze eenvoudig kunt inwisselen wanneer je erop uitgekeken raakt. Zolang de basis maar goed en kwalitatief hoogwaardig is.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide