3173
Keukentrends 2016
Gepubliceerd: 18-04-2016 Laatste update: 25-04-2017

In de keuken is persoonlijke smaak het enige dat telt. Niet alleen tijdens het bereiden van ons favoriete gerecht, maar ook in het keukenontwerp. De beschikbare ruimte bepaalt de vorm en afmetingen, maar verder is er qua stijlen, kleuren, materialen, wanden, vloeren en apparatuur keuze te over. Na de kleurexplosie van enkele jaren geleden, straalt het actuele keukenbeeld vooral rust en stijl uit in wit en zwart en tientallen shades in grijs. Combineer deze monochrome basis met accenten in hout, koper en leer, en geef marmer en natuursteen een hoofdrol voor een keuken anno 2016.

Robuust werkblad
Werkbladen zijn bij uitstek geschikt om een contrasterend accent in de keuken aan te brengen. Houten werkbladen, zowel donker als licht, geven direct een warme sfeer aan een witte keuken. Een natuurstenen werkblad is favoriet in een grijze tot zwarte kleur. In deze keuken uit de Siematic 29-serie zijn niet alleen de werkbladen, maar ook de zijwanden van stevig natuursteen. Voor de fronts kun je kiezen uit maar liefst 1950 kleuren.

Architectonisch landschap
De bekende ontwerper Piet Boon maakt keukens voor fijnproevers in de meest mooie materiaalcombinaties. Zijn Landscape keuken is strak en architectonisch, met zwevende lijnen en consequent doorgevoerde symmetrie. Gemaakt van pure materialen om direct warm voor te lopen: zeer donker hout, met een middenstuk in bruin marmer en accenten in koper.

Steengoede keuken
Marmer is sfeerbepalend in de keuken BloxX van Culimaat. Wat een uitdaging moet het zijn geweest om het zware marmeren blad ‘zwevend’ te houden. Het grijs-witte marmer is een fantastische mix & match met de geïntegreerde kastenwand. Achter de houten draaischuifdeuren en een lederen schuifpaneel zijn de apparatuur én een bar verscholen. Alles draait hier om de stijlvolle materialen, met marmer en natuursteen in de hoofdrol.

Klein maar fijn
Of je nu klein woont uit idealistische overwegingen of beperkende omstandigheden, klein wonen boet niet in op kwaliteit. In een kleine woning staat functionaliteit op één en dat geldt zeker voor de keuken. Bulthaup speelt daar op in met maatconcepten die creatief omspringen met ruimte en design.

Bron: Perscentrum wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide