1906
Keukentrends 2016
Gepubliceerd: 21-01-2016 Laatste update: 03-07-2017

De keuken als woonkamer, 4-in-1 kranen en Smart cooking. Een greep uit de trends die Franke Kitchen Systems verwacht voor het komende jaar binnen de keukenwereld. Wat kunnen we nog meer verwachten in 2016?

Draadloos wonen
Met de populariteit van open keukens neemt ook de wens voor strak design toe. Apparaten nemen minder ruimte in beslag, kranen worden elektronisch aangestuurd en afzuigkappen zijn minder groot en steeds meer geïntegreerd in het gehele design. Daarnaast zijn ze vaker verkrijgbaar in diverse kleuren. Zo past de gekozen afzuigkap altijd bij de kleur en stijl van de keuken.

Smart cooking
Een opkomende trend in de keukenwereld; kookpitten die rechtstreeks worden verwerkt in je favoriete werkblad. Franke heeft onlangs Smart Cooking geïntroduceerd. Met Smart Cooking kunnen tot wel vijf branders worden opgenomen in het 4mm massief roestvrijstalen werkblad van Franke. Doordat de branders ruim van elkaar geplaatst zijn, ontstaat er voldoende ruimte tussen de branders onderling. Op deze manier krijg je een strak design met eenvoudig onderhoud.

4-in-1 kraan
Als opvolger van de 3-in-1 kraan die naast warm en koud water ook kokend water geeft, is er nu de 4-in-1 kraan. Deze kraan biedt als vierde optie gefilterd koud water uit de kraan, in smaak vergelijkbaar met bronwater. De verwachting is dat men steeds vaker zal kiezen voor een 3-in-1 of 4-in1 kraan in vergelijking met de traditionele mengkraan met enkel warm en koud water.

Keuken als woonkamer
Het keukeneiland blijft ook in 2016 hot. Doordat het eiland aan alle kanten te gebruiken is, biedt het veel opbergruimte. Op deze manier krijg je een functionele keuken waar al het kookgerei een overzichtelijk plekje krijgt. De keuken is steeds vaker onderdeel van de woonkamer en het is dan ook belangrijk dat het keukeneiland past bij de complete inrichting en niet wordt gezien als los element.

Smartphones en tablets binnen handbereik
Het is steeds gebruikelijker om je tablet of smartphone in de keuken te gebruiken om bijvoorbeeld recepten te lezen. Daarom zien we in de keuken van 2016 meer ingebouwde oplaadpunten. Een draadloos oplaadpunt rechtstreeks in het werkblad wordt de toekomst. Daarnaast wordt apparatuur steeds vaker aangestuurd via apps. Connectiviteit tussen apparaten wordt steeds meer de standaard. Via een app checken of de koelkast aangevuld moet worden en rechtstreeks de producten kunnen bestellen, zal over een aantal jaar normaal zijn. Wel zo prettig dan als je telefoon of tablet opgeladen in de buurt is voor gebruik!

Show je mooie spullen
Ondanks dat we voldoende opbergruimte hebben in de keuken, zien we steeds vaker dat plankjes en rekken worden voorzien van onze favoriete spullen. Mooi servies of leuke potjes worden als decoratie gebruikt om de keuken te stylen. We maken in 2016 van onze keukens kleine stillevens.

Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “De keuken mag in 2016 nog meer gezien worden. Er wordt aandacht besteed aan het gemakkelijk bedienen van apparatuur, maar daarnaast wordt zeker gekeken naar details in kleur en design. De keuken als verlengde van de woonkamer blijft een trend.”

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide