1771
Keukentrends 2013
Gepubliceerd: 05-01-2013 Laatste update: 03-07-2017

De opkomst van instant kokend water, de mogelijkheid om keukenapparatuur te bedienen met de smartphone en de keuken als leefruimte: Franke Kitchen Systems heeft weer enkele keukentrends gespot. Welke vijf ontwikkelingen kunnen we komend jaar verwachten? Welke vijf ontwikkelingen kunnen we komend jaar verwachten?

Kokend water
Steeds meer Nederlanders zien de voordelen in van een kokend water systeem en de verwachting is dan ook dat in 2013 veel huishoudens ervoor zullen kiezen om een kokend water kraan in de keuken te laten installeren. Niet alleen is een kokend water systeem erg handig (denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om snel groente of rijst te kunnen koken), er wordt ook minder energie verbruikt dan wanneer er een waterkoker of fluitketel wordt gebruikt. Franke verwacht dan ook dat over vijf tot tien jaar iedere keuken een kokend water systeem zal hebben.

Duurzaamheid
Het toenemende gebruik van kokend water systemen sluit dan ook aan bij de volgende trend: Nederlanders zoeken naar allerlei manieren om te kunnen besparen op de energiekosten. Bovendien wordt op die manier het milieu meer ontzien. Ook de keukenbranche ontkomt niet aan deze ontwikkeling. Waterbesparende kranen zullen komend jaar populairder worden en ook de opkomst van energiezuinige keukenapparatuur past in de trend om bewuster met energie om te gaan.

De keuken als leefruimte
De keuken wordt meer en meer een plek waar een belangrijk deel van het gezinsleven plaatsvindt. Ook de inrichting van de keuken verandert hierdoor: denk aan een open inrichting en het gebruik van stijlvolle apparatuur dat gezien mag worden.

Bediening apparatuur met smartphone
Nederlanders gebruiken hun smartphone tegenwoordig voor allerlei functies: eten bestellen, muziek luisteren en de temperatuur regelen. Ook het mobiel bedienen van keukenapparatuur is in opkomst en zal in 2013 steeds gebruikelijker worden. Zo kun je voordat je vertrekt van je werk met je smartphone alvast de oven aanzetten. Zo is de oven al voorverwarmd en kan de pizza er direct in als je thuiskomt.

Vermindering innovatie door crisis
Behalve dat de huidige economische situatie ervoor zorgt dat consumenten op zoek gaan naar energiebesparende maatregelen, heeft de crisis ook op een andere manier zijn invloed op de keukenbranche. De beschikbare budgetten voor de innovatie-afdelingen bij keukenproducenten zullen naar verwachting lager zijn komend jaar. Dit heeft tot gevolg dat reeds bestaande producten zullen worden doorontwikkeld in plaats van dat er een groot aanbod aan nieuwe producten gepresenteerd gaat worden. Daarnaast investeert retail minder snel in nieuwe showroommodellen en houdt de handel bestaande modellen langer in het assortiment.

“Gemak, energiebesparing en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden voor 2013,” aldus Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland. “Bovendien zet de trend door dat de keuken een belangrijk onderdeel van de leefruimte in een huis. De keuken wordt in 2013 nog meer een plek in huis die gezien mag worden.”

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide