5321
Dit zijn de keukentrends van 2022
Gepubliceerd: 03-12-2021 Laatste update: 04-12-2021

Zijn zwarte keukens nog hip in 2022? En wat gaan we nog meer terugzien op dit gebied? We kunnen je vast verklappen dat we meer invloeden gaan zien uit andere windstreken, zowel van Scandinavië als Japan. Keukenloods presenteert: de trends van 2022!

Een nieuwe keuken uitzoeken kan lastig zijn door de vele mogelijkheden. Maar met de nieuwe trends worden de beste dingen gecombineerd, zodat je geen knopen meer door hoeft te hakken. Kun je bijvoorbeeld door alle keuken kleuren het bos niet meer zien? Laat je dan inspireren door deze nieuwe trends.

Japandi

Keuken Inspiratie anno 2022 gaan we vaker opdoen uit het buitenland. Scandinavisch design heeft al jaren een grote rol gespeeld, maar dit jaar wordt dat gecombineerd met… Japan! Strak design ontmoet minimalisme en een 'zen' uitstraling: de Japandi stijl. Hierin staan een open indeling, organische vormen en natuurlijke keuken materialen centraal. Warme kleuren versterken de rustige uitstraling van Japandi.

Hygge

keukentrend-hygge.jpg

De warme sfeer wordt doorgetrokken in de Hygge stijl. Deze Deense stijl maakt ook gebruik van natuurlijke materialen, zoals natuurstenen werkbladen en (fineer-)houten fronten, en andere subtiele keuken kleuren als wit, lichtgrijs en pasteltinten. Door de 'clean styling' krijgt een Hygge keuken een rustige uitstraling.

Farmhouse chic

De landelijke stijl wordt in een andere vorm gegoten dankzij Farmhouse Chic. Fronten spelen hierin een belangrijke rol en zijn vaak bewerkt, matgelakt en voorzien van bijpassende grepen. Het contrast met een hagelwit werkblad en spoelbak maakt van deze keuken een mooie eyecatcher.

All Black

all-black.jpg

Zwarte keukens kennen we al, en deze trend bewijst dat deze kleur nog lang niet uit is. Want een All Black doet er nog een schepje bovenop: zwarte fronten, kasten én details! Dus ook de apparatuur, zoals de spoelbak en kraan. Hierdoor kun je de focus leggen op mooie details in de styling, zoals felgekleurde accessoires.

Meer inspiratie

Eén ding is duidelijk: we gaan uiteenlopende keukens terugzien. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de Hygge of Japandi stijl in het echt zien? In de Keukenloods.nl showroom vind je verschillende keukenstijlen, en kun je ervaren welke bij jou past. Maak online een afspraak en kom langs om inspiratie op te doen!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide