1465
Dorbracht Eno kraan
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 19-10-2017

De kraan is vaak het ondergeschoven kindje in een ontwerp voor de badkamer. Want het bad, wastafel, douche of tegels waren al zo prijzig, dus dan maar een beetje minder geld voor de kraan. Zonde, want met de keus die er is, kun je een badkamer precies die laatste finishing touch geven.

Makkelijk te bedienen en in gebruik: het comfort is belangrijk bij een kraan, maar daarnaast moet hij ook uitstraling hebben en iets toevoegen aan de badkamer. Je ziet het terug in de rest van de badkamer: het moet makkelijk en praktisch zijn, maar het mag de uitstraling niet verliezen. De kraan is een aanvulling op de stijl die gekozen is. Voorheen werden kranen pas tegen het einde van de verbouwing aangeschaft, wanneer het geld op is. Dus mag de kraan vooral niet te veel kosten. Maar steeds vaker maakt de kraan onderdeel uit van de totale planning en gelukkig maar, want dankzij het enorme aanbod is er altijd wel iets te vinden om de badkamer van die mooie final touch te voorzien.

Nog steeds zijn kranen met een nostalgische uitstraling die doet denken aan de Victoriaanse tijden, of de tijden van Jugendstil en art deco erg populair. Maar de modernere kranen zijn bezig met een opmars. Strak en gestroomlijnd, soms zo minimalistisch dat je alleen een hals ziet waar water uitkomt.

Wat materialen betreft staat glanzend chroom nog altijd aan kop, op de voet gevolgd door roestvast staal. Maar er is meer keuze: mat-chroom, zwart-chroom, verguld, zilverkleurig, vernikkeld of bicolor combinaties daarvan, het is allemaal mogelijk. In het klassieke segment vinden we nog authentieke brons- en koperkleuren. Verder is het opvallend dat de zwarte kraan steeds populairder wordt.

Mengkranen, draaiknopkranen, thermostaatkranen en infraroodkranen maken deel uit van een groot, vaak oogstrelend assortiment. Blauw of rood licht, wat aangeeft of de kraan warm of koud water geeft, is het nieuwste op kranengebied. Met behulp van deze LED-techniek wordt handen wassen nu ook een visueel aantrekkelijk ritueel.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide