1572
Dornbracht elektronische mengkraan
Gepubliceerd: 02-10-2012 Laatste update: 17-07-2017

Als productstudie presenteerde Dornbracht op de vak- en consumentenbeurs Living Kitchen een elektronische mengkraan voor de keuken. De centrale component van dit prototype is een electronisch bedieningspaneel dat is afgeleid van het Dornbracht eTool voor de douche. Het intuïtief begrijpelijke bedieningspaneel maakt het mogelijk, mengkraan, afvoer en afwasmiddeldispenser elektronisch centraal te regelen en programmas te activeren. Daarnaast kan het water met een voetsensor worden aan- en uitgezet

De overkoepelende uiteenzetting met de themas architectuur, productdesign, techniek, water en met name de mens, was voor Dornbracht de afgelopen twee decennia bepalend op badkamergebied. Daaruit zijn innovaties voortgekomen waarmee de onderneming een pioniersrol in de branche heeft ingenomen. Als prominente voorbeelden gelden de elektronisch geregelde RainSky E regenmodule en de afgelopen voorjaar gepresenteerde Ambiance Tuning Technique met het elektronische eTool bedieningspaneel voor de douche. Als symbiose van waterbelevenis, esthetische architectuur, minimalistisch design, bedieningscomfort en innovatieve regeltechnologie heeft Ambiance Tuning Technique het fenomeen douchen opnieuw gedefinieerd.

Bij alle overwegingen plaatst Dornbracht de mens en diens handelingen centraal.

Om de positieve ervaringen en technische innovaties uit de badkamer ook op de keuken over te dragen, voerde Dornbracht samen met zijn partner Sieger Design een analyse uit van de processen en handelingen op de water-werkplek. Daarbij stond de vraag naar de meerwaarde van elektronisch gestuurde mengkranen in de keuken in het middelpunt: hoe kun je standaard arbeidsprocessen ondersteunen, zodat er meer tijd overblijft voor creativiteit bij de bereiding en presentatie van het eten en voor communicatie met de gasten?

Productstudie biedt volautomatische programmas voor de water-werkplek

Het resultaat is een productstudie die behalve watervolume en -temperatuur ook de afvoer en de afwasmiddeldosering centraal en elektronisch via een intuïtief begrijpelijk bedieningspaneel regelt. Bovendien biedt het systeem de mogelijkheid programmas op te roepen die de wasbak bijvoorbeeld voor het wassen van sla of voor het afwassen met één druk op de knopvullen. Daarbij worden de waterhoeveelheid, -temperatuur en een bij het afwassen en ook de hoeveelheid afwasmiddel volautomatisch gedoseerd. Een lichtaura rond de toetsen geeft voor de gebruiker intuïtief begrijpelijk de actuele instellingen aan.

Behalve met het bedieningspaneel kan het water ook met een voetsensor worden aan- en uitgezet. Een lichtsensor wordt daarvoor in de plint van de onderkast geïnstalleerd en door een onopvallende lichtkegel op de grond aangegeven. Dit biedt de mogelijkheid de waterstroom handsfree te activeren en te stoppen. Dit idee komt uit de professionele keuken en werd door Dornbracht geïntroduceerd voor particuliere woningen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide