2261
Grohe K7
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 16-11-2017

Een fraai vormgegeven keukenkraan geeft iedere keuken iets extras. Toch is de techniek van een kraan minstens zo belangrijk. En het is immers het meest gebruikte voorwerp in de keuken, dus ook het gebruiksgemak is een belangrijke factor voor de uiteindelijke keuze.

Een moderne keukenkraan is meestal van het type ééngreepsmengkraan, met de handel op de kraan zelf of separaat op het blad. Met één hand kan de kracht van de waterstraal en de gewenste temperatuur worden ingesteld. Let er bij de plaats - bepaling van de kraan op dat u goed in de hoeken van de spoelbak(ken) kunt komen.

Nog handiger is een kraan met uittrekbare handdouche. Daarmee maakt u niet alleen de spoelbakken makkelijker schoon, maar kunt u ook eenvoudig een emmer vullen zonder dat die onder de uitloop van de kraan gewurmd hoeft te worden. Bovendien kan dit type kraan meestal ook omgeschakeld worden naar een zachtere waterstraal voor bijvoorbeeld het schoonspoelen van groenten.

kraan met licht
Heel veilig is een kraan met geïntegreerde led-verlichting. Bij warm water geeft de kraan een hel rode kleur aan het water. Bij koud water wordt de waterstraal fel blauw verlicht. Zo ziet u in één oogopslag of het water heet, lauw of koud is. Dat betekent nooit meer vingers branden aan te heet water! Het is de waterstroom zelf die een onzichtbaar ingebouwde dynamo aandrijft voor het opwekken van energie om kleur te geven aan het water. Dus geen stopcontact nodig.

finishing
chroom als finishing overheerst nog steeds het beeld als het om keukenkranen gaat. zwarte en witte kranen worden eveneens veel toegepast, zeker in ton-sur-ton keukens, dus bijvoorbeeld een wit blad, witte kastjes en een witte kraan.

Bron: Vereniging comfortabel wonen


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide