Gepubliceerd: 22-06-2017 07:55
2134
Keukenkranen

Een van de grote frustraties binnen het huishouden is schoonmaken, en met name het schoonmaken van hele vuile artikelen. Nu zijn er hardnekkige oplossingen voor het schoonmaken van bijvoorbeeld de oven of het gas fornuis. Maar, hoe fijn zou het zijn als het schoonmaken van producten niet meer zoveel tijd kost? Tegenwoordig worden er in keukenkranen allerlei technieken toegepast die ervoor zorgen dat de kraan langer mee gaat, makkelijker schoon te maken is en er dus uit blijft zien als nieuw.

Een van deze technieken is het Grohe SpeedClean systeem. Het SpeedClean systeem heeft gaatjes die makkelijk schoon gemaakt kunnen worden, waarbij er geen kalkaanslag achter blijft. Daarnaast zorgt de hoge kwaliteit van het chroom ervoor dat kalkringen makkelijk te verwijderen zijn. Voor een review van de populairste Grohe keukenkranen, neem hier eens een kijkje.

Naast een schone kraan, heeft een kraan natuurlijk de primaire functie om zelf schoon te maken, bijvoorbeeld groente en fruit. Ook in het gemak om schoon te maken, zijn er veel stappen gemaakt. Zo hebben veel kranen van het merk Grohe een uittrekbare uitloop. Deze kan soms wel uitgetrokken worden tot een halve meter. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk alle hoekjes van de wasbak kan bereiken.
Daarnaast hebben veel kranen de mogelijkheid om te uitloop heen en weer te bewegen, waardoor je gemakkelijk grote pannen in de wasbak kan zetten. Ben je iemand die veel kookt voor grote gezelschappen dan is het van belang om daarmee rekening te houden tijdens het kopen van een kraan. Ondanks dat de uitloop heen en weer kan bewegen zijn sommige kranen meer geschikt dan anderen.

keukenkranen-maken-het-gemakkelijker-02.jpg

De uitloop kan verschillende vormen hebben. Bij een U-vorm heeft de kraan een platte bovenkant, en heeft de uitloop letterlijk de vorm van een omgekeerde U. Deze kraan is erg geschikt voor ruimere keukens, daarnaast geeft deze kraan een futuristische feel aan je keuken. De tweede vorm is de C-vorm. Hierbij heeft de uitloop de vorm van een bocht. Dit is de ideale kraan wanneer je vaak met grote pannen werkt en veel ruimte nodig hebt. De laatste vorm is de L-vorm. Dit is een lage uitloop. Deze kraan kan erg praktisch zijn als je keukenkastje laag zitten. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter.

keukenkranen-maken-het-gemakkelijker-03.jpg

Naast de vorm van de kraan, is ook de hoogte variabel. Deze kan dus zo worden gekozen dat de kraan perfect past binnen de keuken. Een laatste tip voor het kiezen van een keukenkraan: ga eens kijken naar een andere kleur dan chroom. Tegenwoordig zijn er veel kranen te verkrijgen in goud, brons of supersteel. Supersteel kan gecombineerd met een industriële keuken een erg stoere uitstraling geven. Het kan ook gecombineerd worden met een moderne keuken om meer luxe uit te stralen.
Voor een overzicht van alle trends op het gebied van keukenkranen ga naar superbath.nl. Hier vind je een heleboel kranen voor een scherpe prijs.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide