836
Keukenkraan met uittrekfunctie

Was men vroeger al blij als er water uit de kraan kwam, tegenwoordig moet een keukenkraan aan heel veel eisen voldoen. Naast koud water moet de kraan ook warm of zelfs kokend water leveren, de uitloop moet hoog genoeg zitten om een emmer of vaas te kunnen vullen en het oog wil ook wat. De klassieke, sierlijke keukenmengkraan Osier van Damixa heeft daarnaast nog een handigheidje; een uittrekbare uitloop.

Handig bij dubbele gootsteen

Door aan het uiteinde van de uitloop van de kraan te trekken, wordt er een 50 cm lange slang zichtbaar, die het mogelijk maakt de uitloop in alle richtingen te trekken. Een contragewicht zorgt ervoor dat de uitloop weer op de plaats terugvalt na gebruik. De uittrekbare uitloop is handig wanneer men bijvoorbeeld de gootsteen schoon wil maken of groente wil afspoelen, en bij een dubbele gootsteen zijn beide spoelbakken gemakkelijk bereikbaar.

Keukenkraan of douche?

Osier met uittrekfunctie is er met twee verschillende uitlopen, een zogenoemde C-uitloop en een L-uitloop. De klassieke C-uitloop heeft een uittrekbare perlator en de mogelijkheid om de waterstraal te veranderen in een douche door op een discreet knopje te drukken. Na het sluiten van de kraan schakelt hij automatisch terug naar een gewone straal. De L-uitloop heeft hetzelfde systeem, maar zonder omstelknop voor sproeien. Foto: Damixa
Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS KEUKENBROCHURES (TIP!)

Ben je op zoek naar meer keukeninspiratie of wil je je offline laten inspireren door de laatste trends? Vraag dan onderstaande keukenbrochures helemaal gratis aan.

Vergeet het vinkje niet bij Ja, stuur mij dit design keukenboek
Alle velden zijn verplicht voor een goede verwerking van uw aanvraag

Invalid Input

Onze partners