3989
Bijzondere keukenkranen
Gepubliceerd: 20-07-2017 Laatste update: 02-12-2017

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken is de keukenkraan niet het eerste waar je aan denkt. Sterker nog, de keukenkraan is vaak een van de sluitposten op de begroting. Terwijl de keukenkraan toch een van de meest gebruikte onderdelen van de keuken is. Ga maar eens na hoe vaak je hem gebruikt om: handen te wassen, groenten te spoelen, een vaas te vullen, water te drinken, enz. Daarom besteden wij deze keer speciale aandacht aan de keukenkraan. Wij hebben 10 bijzondere keukenkranen voor je op een rijtje gezet.

Damixa_3706977_Tradition_K_B.png

Traditioneel in nieuw jasje
Een kraan die in grootmoeders keuken niet zou misstaan is de Tradition van Damixa. Maar vergis je niet, deze ogenschijnlijk ouderwetse keukenkraan is helemaal gemoderniseerd. De keukenkraan geeft 12 liter water per minuut bij volledige opening. Bovendien is de kraan voorzien van een koude-startfunctie waardoor er alleen warm water wordt gebruikt wanneer dat nodig is. Een speciale coating zorgt voor de trendy kleuren koper of messing.

KWC-by-Franke_ZOE_csm_25497530_58b42a569f_B.png

De visser
Keukenkraan Zoe van KWC by Franke heeft een sierlijke vorm die enigszins naar achter lijkt te hangen. Net een visser die met zijn hengel een grote snoek probeert binnen te halen.

Dekker_Space-kraan-Time_B.png

Minimalistisch
Bij keukenkraan Time van Lavanto staat het minimalisme centraal. De waterleiding lijkt boven het werkblad te zijn doorgetrokken en bovenaan omgebogen richting spoelbak. De bediening is aan het uiterste puntje van de uitloop geplaatst.

Damixa_73000_A-Pex-Kitchen__B.png

Minimalistisch met opvallende bediening
Eveneens passend in de minimalistische stijl is de A-Pex keukenkraan van Damixa. Deze kraan is ontworpen door de Deense designer Anders Hermansen. De stoere vormgeving valt op door de speelse bedieningshendels aan de bovenzijde van de uitloop.

KWC-by-Franke_B03_KWCONOTLP_105683i_B.png

Strak uit de muur
Met de KWC Ono blijven we nog even bij de strakke, moderne keukenkranen. Wandmontage zien we nog niet veel in de keuken, maar is zeker een overweging waard. Er loopt geen water meer langs de kraan naar de bevestiging op het keukenblad, dus er zal zich geen vuil of kalk ophopen. Verder past de pure eenvoud heel mooi binnen de moderne keuken.

Damixa_90078_2-grip_Kitchen-High-C-spout_B.png

Keukenkraan met zachte ronde vormen
Keukenkraan Bell van Damixa is een tegenhanger van de strakke, minimalistische kranen. Bell is een zachte, ronde, belvormige kraan. De gebogen, afgeronde basis geeft het idee dat de kraan een object is dat op het keukenwerkblad is geplaatst. Het is net of je het object kunt oppakken om het ergens anders neer te zetten. Daarmee heeft de kraan een uniek, tijdloos ontwerp dat past binnen alle moderne interieurs.

Dekker_Space-kraan-Lapa_B.png

Moderne horecakraan
In de horeca wordt gebruik gemaakt van hoge kranen met een flexibele slang. Dekker Lapa is zo’n kraan, maar dan bedoelt voor de huiskeuken. Minder robuust dan in een horecakeuken, maar met een moderne twist en net zo praktisch in het gebruik.

KWC-by-Franke_Isla_B.png

Praktische kraan
Isla van KWC by Franke is geen horecakraan, maar heeft wel het praktische gemak van een uittrekbare handdouche. Makkelijk voor het vullen van hoge vazen en pannen en het schoonspoelen van de spoelbak.

Dekker_Space-kraan-Hybrid_B.png

Futuristische kraan
Er zijn mooie kranen die weinig opvallend hun werk doen. En er zijn fantastische eyecatchers die minstens zo functioneel zijn. Keukenkraan Hybrid van Lavanto is zo’n kraan. De bijzonder vormgegeven handdouche geeft de kraan een futuristische uitstraling.

Damixa_draaibare-uitloop_B.png

Makkelijk water drinken
Bij Keukenkraan Arc van Damixa kan de uitloop worden gedraaid, zodat het water naar boven stroomt. Water drinken gaat zo een stuk gemakkelijker. De kraan kan ook naar links, rechts, boven en beneden worden bewogen waardoor de hoeken van spoelbakken bij het schoonmaken goed bereikbaar zijn.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide