2048
Dornbracht eUnit Kitchen
Gepubliceerd: 25-01-2013 Laatste update: 17-07-2017

Op basis van het in 2011 uitgevoerde prototypeonderzoek presenteert Dornbracht in 2013 de eerste elektronische productoplossing voor de keuken: eUnit Kitchen. Het geheel nieuwe concept is de volgende stap in de richting van Dornbrachts leiderschap qua technologische innovatie op keukengebied.

Om de arbeidsprocessen in de keuken te analyseren voerde Dornbracht een gedetailleerd onderzoek van de verschillende processen in de keuken uit. Bij het prototypeonderzoek werd gekeken, welke meerwaarde elektronisch geregelde mengkranen bij keukentoepassingen leveren en hoe zij gestandaardiseerde arbeidsprocessen kunnen ondersteunen. De resultaten van de analyse werden intern gebruikt in het kader van de productontwikkeling.

Deze vinden thans hun weerslag in de exclusieve, elektronische productoplossing eUnit Kitchen. Manuele handelingen worden nu technisch geoptimaliseerd en ondersteund: waterstroom, -dosering en -temperatuur plus excenterbediening. De verschillende functies worden bij elkaar gebracht en kunnen via één bedieningselement worden opgeroepen. Een intuïtieve, eenvoudige logica vereenvoudigt de arbeidsprocessen, zodat meer tijd overblijft voor de creativiteit bij de toebereiding, bij de presentatie van de gerechten en voor de communicatie met de gasten.

Met name de nieuw ontwikkelde voetsensor levert een comfortabele meerwaarde bij de arbeidsprocessen in de keuken. Hij vervangt de 'ontbrekende' vrije hand en regelt de On/Off functie van de waterstroom helemaal zonder handgreep. Daarmee biedt hij een hygiënische en handige oplossing, wanneer vuile of volle handen niet meer beschikbaar zijn. De voetsensor is uit de professionele keuken overgenomen voor privé keukengebruik en zorgt voor een toenemende professionalisering.

Daarbij komt de functie van de waterdosering, die een precieze afgifte van de hoeveelheid water mogelijk maakt. Deze meet exact af, hoeveel water voor het bereiden van gerechten nodig is – van een geringe dosis bij het bakken tot grote hoeveelheden om bijvoorbeeld pasta te koken.

De minimalistische esthetiek van de bedieningselementen past perfect in het gereduceerde design van moderne keukens en smelt als in de spoelbak geïntegreerde variant samen tot een eenheid met spoelbak en mengkraan. De bedieningselementen sluiten in één lijn af met het werkblad zodat dit vrij blijft voor het bereiden van gerechten en het neerzetten van kookgerei. Het subtiele lichtaura dat bij het bedienen van de regelaar schijnt, signaleert activiteit en verleent de eUnit een zacht, sfeervol accent.

Bij de ontwikkeling werd extra waarde gehecht aan een eenvoudige, ruimtebesparende installatie: door de compacte constructie kan eUnit Kitchen in het kader van een eenvoudig 'plug-and-play'-principe in de onderkast worden geplaatst, zonder dat er veel ruimte voor nodig is. eUnit Kitchen is direct klaar om aangesloten te worden, zodat installatie en montage zonder professionele hulp zelf uitgevoerd kunnen worden.

Het elektronische bedieningsconcept eUnit is leverbaar vanaf medio 2013

 

Wonenonline