1320
keukentrends
Gepubliceerd: 04-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

De beste keukenmaatjes! In de keuken kunt u altijd wel wat hulp gebruiken. Daarom selecteerden wij voor u de vijf leukste en handigste keukenhulpjes. Deze behulpzame keukenfavorieten helpen u bij het koken, koffiezetten en het serveren van drankjes. En ze blinken stuk voor stuk uit in nauwkeurigheid en professionaliteit.

De koffiemachine
Iedere ochtend de dag beginnen met een perfect kopje koffie. Wie wil dat nou niet? Het geheim van een goede kop koffie zit ‘m namelijk niet alleen in de kwaliteit van de koffiebonen, maar ook in de kwaliteit van de koffiemachine. De druk waarmee de koffie wordt gezet heeft grote invloed op de smaak. Tegenwoordig zijn er volop koffiemachines te verkrijgen die het beste uit iedere koffieboon halen. En dat is maar goed ook, want Nederlanders zijn de afgelopen jaren een stuk veeleisender geworden als het gaat om de kwaliteit van koffie. Niet alleen kiezen we steeds vaker voor bijzondere en hoogwaardige koffiebonen, ook vinden we variatie steeds belangrijker. Espresso’s, cappuccino’s, latte’s en macchiato’s zijn bij ons bijna net zo gewoon geworden als het ouderwetse bakkie toost. Met een geavanceerde koffiemachine heeft u een van deze heerlijke koffie’s altijd binnen handbereik. Bij sommige apparaten hoeft u voor de cappuccino niet eens meer zelf de melk op te schuimen. Het is allemaal een kwestie van één druk op de knop. En het mooie is dat al dit koffiegeluk ook nog eens weinig ruimte inneemt in de keuken, zeker als u de machine laat inbouwen. Koffiemachines zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Uw favoriete stijl en kleur zit er zeker bij. Zo bent u altijd verzekerd van een smaakvol kopje koffie in alle opzichten.

De serviesverwarmer
Het is een van die kleine ergernissen: warm eten dat te snel afkoelt. Zeker als u veel aandacht aan een diner hebt besteed is het zonde als uw gezinsleden en uw gasten de maaltijd te koud eten. De temperatuur is immers erg belangrijk voor de smaak van het eten. Dit probleem kunt u handig oplossen met een serviesverwarmer. Dit is een verwarmde lade onder de (stoom)oven, waarin u de borden op de juiste temperatuur kunt brengen. Het eten blijft zo veel langer warm, omdat de warmte niet meteen in het koude bord trekt. Voortaan hoeft u niet meer snel te eten om uw maaltijd warm naar binnen te krijgen. Maar een zogenoemde warmhoudlade of bordenwarmer heeft meer voordelen. U kunt er ook gerechten in warm houden zonder dat het doorgaart. Zo hoeft u minder precies te plannen om alle afzonderlijke gerechten warm op tafel te krijgen. De meeste gerechten kunt u namelijk lange tijd warm houden bij temperaturen van 40°C tot 80°C, zonder dat het de smaak of de gaarheid beïnvloedt. Een andere optie is om de serviesverwarmer onder uw ingebouwde koffiemachine te laten plaatsen. Daarmee houdt u ook de koffiekopjes goed op temperatuur. Zo kunt u dus ook langer van uw koffie genieten.

De elektrische wijnkast
Wijn is een product dat veel zorg en aandacht behoeft. Dat zal iedere wijnkenner beamen. Een goede wijn komt het beste tot zijn recht als hij onder de juiste omstandigheden wordt bewaard en op de juiste temperatuur wordt geserveerd. In een wijnbewaarkast kunt u iedere wijn onder de juiste omstandigheden laten rijpen. De elektrische bewaarkasten bootsen namelijk de temperatuur en luchtvochtigheid van een wijnkelder na. Zo komt uw wijn niet alleen goed op smaak maar kunt u hem ook nog eens langer bewaren. Om de wijn op de juiste temperatuur te serveren, legt u hem in de zogenoemde wijnklimaatkast. Dat is een ‘wijnkoelkast’ met verschillende temperatuurzones. Zo kunt u alle soorten wijn op de juiste temperatuur bewaren. Een volle rode wijn serveert u immers op een andere temperatuur dan een lichte rode. En een droge witte wijn serveert u minder koud dan een sprankelende, zoete witte wijn. De verschillende temperatuurzones zorgen er ook voor dat u uw wijn stapsgewijs kunt laten koelen. En ook dat komt de smaak ten goede. Steeds meer mensen kiezen voor een wijnbewaar- en of een wijnklimaatkast in de keuken. Zeker nu de meeste kasten geheel in de keuken kunnen worden geïntegreerd. En het moet gezegd: zo’n indrukwekkende wijnkast geeft uw keuken zeker de nodige allure.

De PartyCooler
Een feestje geven is leuk, maar het is ook altijd veel werk. Terwijl iedereen geniet van uw hapjes en drankjes, bent u zelf druk in de weer om alles in goede banen te leiden. Met een PartyCooler is die taak al een stuk minder tijdrovend. De PartyCooler is een verrijdbare koelunit die op iedere gewenste plek uw drank en etenswaren kan koelen. Er is voldoende ruimte voor bier, wijn, champagne, fris en natuurlijk voor hapjes die koel geserveerd moeten worden. Doordat de bovenkant van het apparaat is voorzien van een uitschuifbaar draaiplateau, is er daar ook nog eens volop plaats voor cocktails, vers fruit en andere feestelijkheden. De PartyCoooler is ook erg handig wanneer u zomers buiten gaat eten of gaat borrelen. Natuurlijk is ook hier goed nagedacht over de vormgeving. De PartyCooler is gemaakt van roestvrij staal en leverbaar in zilvermetalic en high gloss piano black. En daarmee is het niet alleen een trendy apparaat, het is ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. 

De Coolkeeper 
Bierliefhebbers drinken het liefst een vers getapt biertje, ook thuis. En met de komst van de Beertender en PerfectDraft is dat geen enkel probleem meer. Maar hoe houd je de voorraad biervaatjes koel? In de meeste koelkasten is geen ruimte om een paar vaatjes koel te houden. Daarvoor is de CoolKeeper ontworpen. Dit apparaat past precies onder zowel de Beertender als de PerfectDraft. In deze speciaal op maat gemaakte koelunit passen precies drie vaatjes van vier liter. Met zo’n perfect getapt koel biertje wordt ieder feestje een groot succes. Oh ja, voor de BOB is er in de Coolkeeper ook nog eens plaats voor twaalf blikjes fris. Zo bent u er zeker van dat uw gasten ook weer veilig thuis komen!

Bron: vereniging confortabel wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide