1716
Gaggenau 400 serie bakovens
Gepubliceerd: 30-01-2013 Laatste update: 17-07-2017

Sculpturaal design verenigd met professionele techniek. Hoge functionaliteit en een heldere vormtaal kenmerken de nieuwe bakovens 400 serie van Gaggenau. Door hun sculpturale design zijn de tot 76 cm brede apparaten van massief roestvrijstaal duidelijk aanwezig, zonder dat ze de ruimte domineren. Tegelijkertijd openen ze een breed scala aan combinatiemogelijkheden. Een bijzonderheid vormt het 47 mm uitstekende front in samenspel met een front zonder bedieningspaneel en greeploze deuren. Een noviteit is de bedieningsmodule met TFT-touch-display. Deze wordt gekenmerkt door een eenvoudige en intuïtieve bediening en biedt bovendien nieuwe functies zoals bijvoorbeeld een automatische deuropening. De nieuwe serie is vanaf maart 2013 verkrijgbaar.

De bakoven 400 serie biedt perfecte oplossingen voor de meest uiteenlopende kookgewoontes, smaken en voorkeuren. De bakovens, combi-stoomovens, combi magnetrons, koffievolautomaten en warmhoudlades zijn uitsluitend uit hoogwaardige materialen zoals roestvrijstaal en glas vervaardigd. De frontpanelen van de 60 of 76 brede apparaten zijn aan de achterzijde in roestvrijstaal uitgevoerd. De deuren kunnen in een hoek van 180 graden worden geopend. Elk apparaat behoudt ook in combinatie met andere apparaten zijn individuele karakter. Drie apparaten boven elkaar of een panoramaopstelling van 45 cm hoge apparaten naast elkaar; talloze inbouwvarianten zijn mogelijk. Daarnaast kan ook de voor Gaggenau zo karakteristieke bedieningsmodule naar wens worden gepositioneerd, zowel aan de boven- of onderkant van het apparaat.

Veelzijdig comfort.
Alle apparaten uit de nieuwe serie beschikken over dezelfde bedieningsfilosofie en hebben een bedieningsmodule met een TFT-touch-display. De hoofdfuncties worden via twee draaiknoppen gestuurd en zijn constant op het TFT-touch-display zichtbaar. De nevenfuncties kunnen via het touchveld worden opgeroepen en zijn alleen zichtbaar indien nodig. Op deze wijze kunnen alle functies van het apparaat eenvoudig en comfortabel worden bediend. Met de kerntemperatuursensor worden bijvoorbeeld vlees, vis en deeggerechten tot op het juiste moment gegaard. Een draaispit zorgt voor rondom knapperig bruin vlees, bijvoorbeeld gevogelte, rollades of lamsbouten. Met een speciaal accessoire, de pizzasteen, verandert de bakoven in een echte steenoven en kunnen op professionele wijze pizza’s en brood worden gebakken. Dankzij de pyrolyse-functie reinigt de oven met een druk op de knop zichzelf.

Net zo gemakkelijk als bij de bakoven, kunnen ook bij de andere apparaten uit de serie alle functies via de bedieningsmodule worden ingesteld. Bijvoorbeeld de unieke combinatie van stoom en hete lucht bij de combi-stoomoven, waardoor naast stomen en garen ook onder andere bakken, smoren, regenereren, warmhouden, gisten, grillen en gratineren mogelijk is.

Met de bakovens 400 serie levert Gaggenau zonder enig compromis opnieuw moderne, professionele techniek voor de particuliere keuken. De serie die wordt gekenmerkt door een buitengewoon design, hoogwaardige materialen en een hoge functionaliteit, laat niets te wensen over.

Wonenonline