1825
Italiaanse keuken
Gepubliceerd: 23-06-2017 Laatste update: 11-07-2017

Il bel paese... Zo omschrijven de trotse Italianen hun ‘mooie land’. En gelijk hebben ze: prachtige natuur, schitterende steden, een schat aan cultuur en omringd door zee – Italie¨ heeft het allemaal. En dan hebben we het nog niet gehad over het heerlijke eten: authentieke gerechten, gebonden aan een specifieke stad of streek. Alles draait er om de producten: de lekkerste groenten van het seizoen, verse vis, zongerijpte tomaten en heerlijke olijfolie. In de Italiaanse keuken proef je de zomer. Kook jij met ons mee?

Pasta in alle soorten en vormen
Als er e´e´n gerecht de wereld heeft veroverd, is het wel pasta. En terecht! Er is zoveel variatie: van gerechten met rijke, romige sauzen of gevulde pasta uit het noorden tot pasta met alles wat de zee te bieden heeft langs de kust en vergeet niet de simpele – maar zo lekkere – pastagerechten uit het zuiden.

Bij Dille & Kamille kun je kiezen voor gedroogde pasta of kun je zelf aan de slag gaan met een deegroller of pastamachine. Met de handige ravioliplaat maak je jouw eigen gevulde deegkussentjes en met een gnocchiplankje is het rollen van gnocchi heel wat makkelijker dan je denkt. Rol de kussentjes eroverheen en je krijgt mooie ribbels. Die ribbels houden op hun beurt de saus goed vast. Het is een werkje maar het resultaat is om trots op te zijn!

Wonenonline