1172
Keuken kopen

Een keuken is een grote aankoop die je maar eens in de zoveel jaren doet. Het is dus erg belangrijk om een weloverwogen besluit te nemen. Denk hierbij aan de volgende punten:

Tip 1. Budget
Bepaal van de voren een budget. Wil je ongeveer 8000 of 30.000 euro aan een keuken uitgeven? Ze zijn er namelijk in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Met het vaststellen van een budget maak je al een selectie en sluit je bepaalde modellen/merken uit.

Tip 2. Manier
Denk erover na op welke manier je wilt koken, want daar gaat het uiteindelijk om. Wil je bijvoorbeeld op gas, inductie of stoom koken?

Tip 3. Ruimte
Neem tekeningen van de ruimte mee naar de winkel, met daarop de afmetingen en de plaats van ramen en deuren. Hier moet rekening mee worden gehouden bij het uitkiezen en plaatsen van de keuken.

Tip 4. Inschatten
Schat van te voren in hoeveel opbergruimte je denkt nodig te hebben/prettig te vinden. Houd daarbij ook rekening met mogelijke gezins- (en dus servies-) uitbreiding.

Tip 5. Informeren
Laat je goed informeren over de praktische aspecten van materialen. Op welke materialen zie je snel kringen? Welke materialen zijn extra krasbestendig? Denk er bijvoorbeeld aan dat je bij greeploze kastjes eerder vingerafdrukken op de deurtjes zal zien.

Tip 6. Garanties
Van welke apparaten wil je (veel) gebruik gaan maken en wil je deze vrijstaand of ingebouwd hebben? Belangrijk is daarnaast om goed te informeren naar de leveringsvoorwaarden en garanties op apparatuur.

Genoeg om over na te denken dus!

Bron: Perscentrum Wonen

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners