1469
Keuken kopen
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 25-04-2017

Een keuken is een grote aankoop die je maar eens in de zoveel jaren doet. Het is dus erg belangrijk om een weloverwogen besluit te nemen. Denk hierbij aan de volgende punten:

Tip 1. Budget
Bepaal van de voren een budget. Wil je ongeveer 8000 of 30.000 euro aan een keuken uitgeven? Ze zijn er namelijk in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Met het vaststellen van een budget maak je al een selectie en sluit je bepaalde modellen/merken uit.

Tip 2. Manier
Denk erover na op welke manier je wilt koken, want daar gaat het uiteindelijk om. Wil je bijvoorbeeld op gas, inductie of stoom koken?

Tip 3. Ruimte
Neem tekeningen van de ruimte mee naar de winkel, met daarop de afmetingen en de plaats van ramen en deuren. Hier moet rekening mee worden gehouden bij het uitkiezen en plaatsen van de keuken.

Tip 4. Inschatten
Schat van te voren in hoeveel opbergruimte je denkt nodig te hebben/prettig te vinden. Houd daarbij ook rekening met mogelijke gezins- (en dus servies-) uitbreiding.

Tip 5. Informeren
Laat je goed informeren over de praktische aspecten van materialen. Op welke materialen zie je snel kringen? Welke materialen zijn extra krasbestendig? Denk er bijvoorbeeld aan dat je bij greeploze kastjes eerder vingerafdrukken op de deurtjes zal zien.

Tip 6. Garanties
Van welke apparaten wil je (veel) gebruik gaan maken en wil je deze vrijstaand of ingebouwd hebben? Belangrijk is daarnaast om goed te informeren naar de leveringsvoorwaarden en garanties op apparatuur.

Genoeg om over na te denken dus!

Bron: Perscentrum Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide