2156
3D print van uw keuken
Gepubliceerd: 05-01-2015 Laatste update: 25-04-2017

Van keukenkastje tot deurknop, van gasfornuis tot besteklade: alles is tot in detail en in kleur te zien in de 3D-prints die Tinello Keuken & Interieur voor klanten maakt. Het helpt klanten om een glasheldere, ruimtelijke voorstelling te krijgen van het uiteindelijke resultaat. Omdat Tinello altijd maatwerk levert en voor elk project een nieuw ontwerp maakt, speelt het geprinte schaalmodel een belangrijke rol. De klant kan hiermee letterlijk binnenkijken in zijn toekomstige keuken. Tinello is het eerste keukenbedrijf ter wereld dat deze techniek gebruikt en heeft dus een echte primeur in handen. Op 13 december presenteerde Tinello de mogelijkheid van 3D-printen voor het eerst tijdens de Excellent Beurs in Rotterdam.

Tot voor kort gebruikte Tinello Keuken & Interieur vooral 3D-tekeningen om de ontwerpen van keukens aan hun klanten te tonen. Maar vaak bleken mensen toch moeite te hebben om zich bij zo’n tekening voor te stellen hoe een keuken er in werkelijkheid uit zou zien. Directeur Frans Klis: “Een 3D-tekening wordt vanuit slechts enkele zichtpunten gemaakt en geeft daardoor geen volledig beeld. Een 3D-print is als een maquette, het geeft de klant een heel helder, ruimtelijk beeld dat klopt met de werkelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld precies zien hoeveel loopruimte er is tussen kookeiland en aanrecht, iets dat op een ‘platte’ tekening veel moeilijker is in te schatten. Bovendien is het schaalmodel ontzettend leuk om te laten zien aan vrienden en familie, maar ook praktisch bij besprekingen met een aannemer of architect. ” Ambacht en technologie Het is opvallend dat juist een ambachtelijk bedrijf als Tinello met zo’n technologisch hoogstandje als 3D-prints komt. Alle keukens en interieur die Tinello ontwerpt, worden met de hand vervaardigd in een eigen fabriek en afgewerkt in een eigen schildersatelier. Maar het bedrijf is voortdurend aan het innoveren om zich te onderscheiden van andere keukenbedrijven. Toen Marc Kemkens, general manager van 3D Systems Benelux, in contact kwam met Frans Klis hebben Tinello en 3D Systems Benelux, wereldmarktleider en founder van 3D-printen samen een platform ontwikkeld om 3D-kleurenprinten voor Tinello mogelijk te maken. Het allereerste geprinte keukenmodel liet prachtig de mogelijkheden van driedimensionaal printen zien. Directeur Frans Klis zag direct een unieke kans om klanten nog beter van dienst te zijn. In samenwerking met 3D Systems perfectioneerde Tinello een systeem om de techniek toe te passen op keukenontwerpen. Het is daarmee het eerste keukenbedrijf ter wereld dat gebruik maakt van deze methode.

Tinello Keuken & Interieur
Een scherp oog voor detail en een buitengewoon hoog niveau van afwerking, daarmee weet Tinello Keuken & Interieur zich al twintig jaar te onderscheiden. Het bedrijf maakt keukens en interieurs volledig op maat in eigen atelier en heeft een grote expertise als het gaat om bijzondere materialen. Door de speciale aandacht voor vormen en lijnen in een ontwerp, wordt ieder detail een blikvanger, van kraan tot handgreep. De keuken en interieurspecialisten van Tinello zoeken samen met de klant naar een perfecte combinatie van sfeer en functionaliteit, een echte verrijking van het woongenot. Tinello is gevestigd in Kaatsheuvel en in Hilversum.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide