2071
Maatwerk keukens van oud hout
Gepubliceerd: 02-01-2019 Laatste update: 22-01-2019

Oud hout in een keuken geeft een interieur een warme sfeer en een gezellige maar ook stijlvolle uitstraling. Hout leeft en is duurzaam waardoor je als het ware de natuur binnenhaalt in je keuken. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een houten keuken. Bij RestyleXL merken we dat de interesse voor houten keukens nog steeds groeit. In diverse woonstijlen maken wij keukens geheel op maat waardoor er iedere keer weer een prachtige houten keuken wordt opgeleverd waar mensen altijd van hebben gedroomd.

 

Industriële keuken

Oud hout is op diverse manieren te gebruiken in een nieuw te bouwen keuken. Je kan gaan voor een volledig uit hout bestaande keuken of je combineert hout met beton en of staal bijvoorbeeld. In dit laatste geval spreken we vaak van een industriële keuken. Het industriële interieur is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid. We krijgen steeds meer de vraag om een maatwerk keuken te maken in een industriële stijl. Dit gaat dan om strakke design keukens waar gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld eiken hout en blauwstaal. De werkbladen zijn dan vaak van beton of hebben een betonlook. Een bekende industriële trend die we ook vaak horen is de Loft Look.

Landelijke keuken

De landelijke keuken is nog steeds één van de meest gewilde keuken stijlen waar mensen bij ons naar vragen. Oud hout past natuurlijk ook geweldig in een landelijke keuken. Voor onze landelijke keukens gebruiken wij onder andere bouwmaterialen zoals oude balken, oude planken en oude vloerdelen. Door de keukens te voorzien van moderne elementen als luxe apparatuur in de nieuwste designs creëren wij keukens die naast een heerlijk landelijke sfeer uitstralen ook voorzien zijn van de gewenste luxeen gebruikersgemak van deze tijd.

Gecombineerde keukens

Steeds vaker krijgen wij de vraag om keukens te maken die meerdere stijlen bevatten. Zoals een landelijke keuken met een vleugje van een industriële look. Wij noemen dit een Cross Over keuken. Oftewel een landelijke keuken wordt wat robuuster en stoerder door het gebruik van industriële elementen. En een industriële keuken wordt iets eleganter door het gebruik van landelijke details.
Juist omdat wij alles op maat maken zijn dit soort wensen helemaal toepasbaar en zorgen ze voor juist dat unieke resultaat wat wij nastreven in al onze keukens.

Houtsoorten

Hout is een rijke bron van inspiratie. Elke plank heeft zijn eigen unieke uitstraling en vertelt een eigen verhaal. Elke buts in het houtvertelt een stuk geschiedenis en iedere knoest geeft karakter. Iedere nerf zorgt voor een verbluffend lijnenspel. Dit zie je dan ook volledig in onze keukens terug omdat wij  massief houten keukens maken. Dat betekent dat de keukenkasten geheel van hout zijn, dus ook de binnenkant en niet alleen de fronten. Dus als je bij ons een eiken houten keuken koopt is de gehele keuken van eikenhout gemaakt. We werken met onder andere eiken, barnwood en sloophout. Door verschillende afwerkingen creëren wij een uniek karakter in een keuken.

Voordelen van hout in je keuken

Een houten keuken heeft veel voordelen in vergelijking met andere soorten keukens.

  • Beschadigingen makkelijk te repareren

Als je een kunststof keukendeur beschadigt dan is het moeilijk om dit te repareren. Hout is makkelijker te bewerken waardoor beschadigingen eenvoudig weggewerkt kunnen worden.

  • Natuurproduct

Hout is een natuurlijk product. Bomen doorstaan allerlei extreme natuuromstandigheden, zoals wind, regen, hagel en bliksem.Bomen vallenniet zomaar om, ze kunnen een hoop hebben. Hout is sterk en zeer duurzaam. Houten keukens zijn vandaag mooi maar over 10 a15 jaar ook nog steeds.

  • Bewerkbaar

Hout is super goed bewerkbaar. Je kan daardoor een keuken echt helemaal naar wens maken. Een strakke afwerking of een sierlijke afwerking, je kan er alle kanten mee op.

Houten keukens op maat

Op zoek naar een unieke houten keuken op maat, vervaardigd met liefde en passie, waarin oud hout is gecombineerd met moderne elementen waardoor een organisch geheel ontstaat? Een keuken vol karakter, robuust en van een tijdloze schoonheid? Kom dan eens bij Restylexl.nl langs in Woerden. In onze showroom hebben wij een aantal keukens opgesteld. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen en laat u adviseren. Meer informatie en advies is te verkrijgen door te bellen met één van onze vakmensen op 0348-562702 of u stelt uw vragen in ons contactformulier!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide