3166
keuken met vakantiegevoel

Zon, zee… en zelfgemaakte pasta. De nieuwe keukenlijn van SieMatic brengt een zomers gevoel in huis: licht, expressief en vol energie. Tegelijk heeft klassiek er nog nooit zo eigentijds uitgezien. De keukenfronten met profiel geven de keuken een traditionele elegantie, terwijl de handige open legplanken moderne frisheid uitstralen. Voor wie houdt van klassiek zonder franje of van hedendaags zonder minimalisme.

Mediterrane sfeer, frisse look
Voor de nieuwe keukenlijn trekt SieMatic een nieuw stijlregister open: modern met een klassiek gehalte. Door de combinatie van eigentijdse vormen met klassieke details, krijgt deze praktische leefkeuken een stijlvolle elegantie. De keukenfronten kregen bijvoorbeeld een klassieke facetrand, maar ogen heel eigentijds door de breedte van de omlijstingen. Ook de vlakke laden en de dikke open legplanken met verlichting versterken het moderne karakter.

Het stenen werkblad geeft een zacht contrast. In deze keuken past hightech apparatuur net zo goed als een grote, traditionele vrijstaande oven. De lotuswitte lak is ook een fris alternatief voor het klassieke gebroken wit. Het losgeplaatste fornuis en de schouw tekenen dan weer voor een landelijk accent. De wandlampjes maken het beeld compleet.

General Manager Bernd Poensgen: “In deze zomerse keuken zijn de basisvormen gebleven, maar ontdaan van al hun franje. Dat creëert een rustig interieurbeeld met veel warmte, luxe en intimiteit. Een mooi voorbeeld van een ‘klassiek idee modern uitgevoerd’ is de servieskast: strak ingebouwd in een nis – een knipoog naar de vroegere voorraadkasten. Niet alleen in design, maar ook in materiaal is SieMatic vernieuwend. Zo zijn de grepen in glanzend nikkel speciaal behandeld voor mensen met een allergie.”

Voorraadpotten: porselein & potlood
Zo verfrissend als de nieuwe zomerse keuken vanbuiten oogt, zo praktisch is hij ingedeeld. Dat vond ook de Duitse Raad voor Productontwikkeling die het modulaire rangeersysteem van SieMatic bekroonde met de ‘German Design Award 2013’ in de categorie Interieurdesign. De jury loofde het mooie evenwicht van design en functionaliteit, van nauwgezet vakmanschap tot een moderne mix van materialen.

Het houten indeelsysteem van laden en uittrekelementen is dan ook erg doordacht: alles krijgt een eigen plekje, maar tegelijk blijft de indeling flexibel zodat je op elk moment kan veranderen. SieMatic trekt de functionaliteit trouwens door tot de ladebodem. Inlegbodems van smalle stroken eikenhout met daartussen rubberen strips – geïnspireerd op het beeld van een scheepsdek – voorkomen dat pannen en potten verschuiven of krassen maken.

Blikvangers zijn alvast de witte voorraadpotten van Kahla, die de gekende Duitse producent van designserviezen in porselein exclusief voor SieMatic ontwierp. Deze accessoires ogen zo mooi dat ze ook op de open legplanken of de eettafel niet misstaan. Leuk detail: op de porseleinen deksels kan je met potlood schrijven. Doordat het oppervlak niet geëmailleerd is, kan je de tekst ook makkelijk wissen met een gum. Ook handig: de deksels van de houten voorraadboxen kan je als presenteerschaal gebruiken en zijn ook beschrijfbaar. Informerend én inspirerend dus.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners