3715
Siematic 6006
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 16-11-2017

Vijftig jaar geleden introduceerde SieMatic de eerste greeploze keuken. Het werd de langst durende trend in keukendesign. Greeploze kleukens zijn nog steeds favoriet bij een groot aantal consumenten. De innovatie van SieMatic leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van minimalistische keukens: strak, architectonisch vormgegeven zonder enige vorm van franjes. De SieMatic 6006 van toen was jarenlang een verkoophit, vooral nadat SieMatic de keuken in tal van gedurfde kleuren ging leveren.

De geschiedenis van de SieMatic 6006 is bekend: in het jaar 2000 vierde SieMatic het 40-jarige jubileum met een geactualiseerde versie van de 6006. Het werd opnieuw een groot succes. De vormgeving van de beroemde geïntegreerde greeplijst, een patent van SieMatic, kreeg modificaties die zowel het design als het gebruikscomfort optimaliseerden.

Dit jaar viert SieMatic de 50ste verjaardag van de 6006 met een op vele punten geactualiseerde SieMatic 6006 KM. Vorige maand is deze in de definitieve uitvoering tijdens de SieMatic Huisbeurs voor het eerst aan de dealers gepresenteerd. De reacties waren zeer positief. Over enkele weken zal deze nieuwe SieMatic designklassieker in de Nederlandse keukenshowrooms worden geplaatst, maar wie niet zo lang kan of wil wachten is nu al welkom voor informatie, uitgewerkte ontwerpvoorbeelden, foto’s en materiaalstalen. Karakteristiek voor de nieuwe SieMatic 6006 KM is en blijft de frontbelijning die boven de plint een fraaie ronding vertoont. Een keuken met een buikje, dat het geheel juist eleganter maakt. Nieuw is dat deze ronding onder kasten met inbouwapparatuur is uitgevoerd in een mat edelstaal of zwart ventilatierooster.

Het interieur van de laden en uittrekelementen is overgenomen uit de SieMatic S2. Een flexibele indeling, Individueel Design, uitgevoerd in licht eikenhout, aluminium en wit porselein. De bodem van uittrekelementen is voorzien van een op houten zeiljachten geïnspireerd anti-slip systeem met dunne rubberen strips die voorkomen dat de inhoud kan gaan schuiven. Praktisch en mooi zijn de inzetdozen, potten en potjes van porselein. Bij de grote afmetingen is het deksel gematteerd en met potlood beschrijfbaar. De kleine potjes hebben een handig venster in het deksel.

De nieuwe SieMatic 600 KM is leverbaar in warme aardetinten zoals de afgebeelde kleur greige.

Met deze 6006 KM en de S1, S2 en de eveneens nieuwe SC 66 K laat SieMatic zien dat de uitvinder van de greeploze keuken nog steeds voorop loopt bij het verder ontwikkelen en innoveren van deze geliefde stijl.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide