1798
Siematic
Gepubliceerd: 16-08-2012 Laatste update: 30-06-2017

Kiezen voor modern of klassiek? Waarom niet allebei in een keuken? In elke tijd en elke cultuur zijn er mensen die anders durven zijn, voor andere oplossingen kiezen en daarbij geen trends volgen maar hun unieke, persoonlijke smaak.

De befaamde Amerikaanse keukendesigner Mick de Giulio ontwierp samen met SieMatic de succesvolle BeauxArts keukenserie. De internationale woonbladen waren er direct lyrisch over. Terwijl andere producenten doorgaan op de ingeslagen weg van de minimalistische keukens, durven Mick de Giulio en SieMatic terug te grijpen naar een interessante stijlontwikkeling uit het einde van de 19de eeuw, die aan de Parijse kunstacademie êcole des Beaux Arts werd onderwezen. Het is een fraaie combinatie van klassieke stijlen die, heel verrassend, samen een totaal nieuw, fris en eigentijds keukenbeeld opleveren. Deze stijl, die vooral in de architectuur veel is toegepast, werd vernoemd naar zijn bron: Beaux-Arts. SieMatic laat het streepje weg en noemt het BeauxArts.

In de keuken is het meer dan een combinatie van stijlen, het is ook een mix van materialen en kleuren: hoogglans lak in 1950 tinten naar keuze, hout, marmer, graniet, glas, chroom en roestvrijstaal. Kasten met verschillende stijlen, profielen, grepen en kleuren blijken naast elkaar een vernieuwende eenheid en een streling voor het oog.

De symmetrie die BeauxArts kenmerkt, geeft deze keukens een bijna weldadige balans. Het is een stijl die zich ook gemakkelijk laat voortzetten in de rest van het interieur. Met de recentelijk geïntroduceerde SieMatic BeauxArts.02 serie wordt het aantal mogelijkheden van deze keukenstijl aanzienlijk uitgebreid, waarbij als nieuw element glamour is toegevoegd.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide