1350
Keukenshowroom
Gepubliceerd: 03-09-2012 Laatste update: 25-04-2017

Als u een nieuwe keuken koopt, is het kiezen van de (inbouw)apparatuur misschien wel het moeilijkste onderdeel. De apparatuur moet namelijk goed aansluiten bij uw levensstijl en manier van koken. Om de juiste keuze te maken, kunt u een bezoek brengen aan een van de showrooms van de toonaangevende fabrikanten. U krijgt de kans om de producten te testen en te ervaren, om u te oriënteren en te laten inspireren. En niet te vergeten: om de sfeer te proeven! Soms letterlijk, want de lekkere hapjes uit de kookstudio staan voor u klaar.

Alles onder één dak
Voor een nieuwe keuken gaat u natuurlijk naar de keukenvakman. Die biedt u naast een ruime keuze aan keukenkastjes, lades en werkbladen ook een keur aan keukenapparatuur. Maar uiteraard kan uw leverancier niet alle apparatuur tentoonstellen in zijn eigen showroom. In deze "supershowrooms" van grote fabrikanten vindt u alle keukenapparatuur uit de catalogi: van vaatwassers tot bordenwarmers, van koffiemachines tot koel/vriescombinaties. Alles overzichtelijk opgesteld onder één dak. Daar kunt u de apparatuur zien, voelen en uitproberen. Daarom worden deze showrooms ook wel "ervaringscentra" genoemd. U kunt rustig rondkijken om ideeën op te doen, maar ook informatie inwinnen bij de professionele en vakkundige medewerkers. U bent ook snel op de hoogte van alle innovaties die er zijn op het gebied van keukenapparatuur. Bijvoorbeeld de nieuwste koel/vriescombinaties met ingebouwde wijnklimaatkast en technische snufjes als een aircleanfilter of een 0-graden compartiment, waarin uw levensmiddelen langer vers blijven.

Kookstudios
Een bezoek aan een supershowroom is niet alleen leerzaam, maar nog leuk ook. Bijna alle grote showrooms hebben een ware kookstudio. Hier vindt u alle fornuizen en afzuigkappen, ovens en magnetrons. U kunt kijken welke uitstraling bij u past en niet te vergeten: welke manier van koken. Topkoks geven gratis demonstraties, maar u kunt ook zelf deelnemen aan allerlei culinaire workshops. U weet immers pas echt of een fornuis bij u past als u er zelf achter staat! De meeste showrooms hebben ook speciale workshops voor stoomovens. Iedereen die er een heeft gekocht of van plan is er een te kopen leert hoe je het maximale uit dit apparaat haalt. Dat betekent dus de lekkerste en gezondste gerechten die na de workshop uiteraard worden opgegeten.

Op afspraak
U kunt natuurlijk gewoon binnenwandelen in een van de ervaringscentra en alle apparatuur zelf en in uw eigen tempo bekijken en beleven. Maar u kunt ook een rondleiding krijgen van een van de medewerkers die u alles kan vertellen over de mogelijkheden van de apparatuur. Als u dat wilt, kunt u het beste vooraf een afspraak maken. Sommige showrooms hebben ook een elektronische adviseur.Dat is een eenvoudig te bedienen iPod, waarop u alle informatie kunt vinden die u nodig heeft. Over techniek gesproken! En zon "elektronische adviseur" is natuurlijk altijd beschikbaar.

Lekker in bad!
Niet alleen fabrikanten van keukenapparatuur hebben grote showrooms, ook bad- en doucheproducenten stellen hun producten tentoon in de zogenoemde ervaringscentra. Hier vindt u alles wat de topmerken bieden op het gebied van baden, douchen, saunas en stoomcabines. Kortom, alles wat er te vinden is op het gebied van wellness. Zo ontdekt u snel en gemakkelijk wat voor u de beste manier van onspannen is. In sommige showrooms kunt u ook daadwerkelijk een bad nemen. In de speciale testruimte kunt u - geheel privé uiteraard - de bubbels van de whirlpool uitproberen, de hitte van de sauna ervaren, of de weldaad van Turks stoom voelen. Uiteraard moet u wel eerst even een afspraak maken.

Eigen haard...
Ook op het gebied van haarden en kachels zijn er grote showrooms te vinden. En dat is wel zo handig. Haarden en kachels zorgen naast warmte ook voor sfeer in huis. En die sfeer moet natuurlijk precies de sfeer zijn die bij u past. Op het gebied van haarden en kachels is vaak veel meer mogelijk dan veel mensen denken. De haarden- en kachelindustrie heeft het afgelopen decennium grote ontwikkelingen door gemaakt, zowel op technisch als op esthetisch vlak. Weet u bijvoorbeeld wat een hanghaard is? Of een tunnelhaard? Of een inzethaard? En wist u dat een haard of kachel op gas tegenwoordig net zo realistisch brandt als een echt houtvuur? Met een bezoek aan een showroom van een van de toonaangevende merken bent u in één klap een stuk wijzer. U ziet alles wat er mogelijk is op het gebied techniek en vormgeving. Maar u kunt er ook terecht voor al uw vragen over energiebesparing en veiligheid.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide