2430
Warendorf kitchen Piet Boon
Gepubliceerd: 25-10-2012 Laatste update: 25-04-2017

Warendorf maakt keukens voor persoonlijkheden. En wat is dan een betere manier dan door er met een samen te werken? Voor deze nieuwe lijn elegante keukens bundelt Warendorf de krachten met niemand minder dan de Nederlandse designer Piet Boon.

De keuken is het hart van een huis, wij ontwerpen ze met passie, aldus Piet Boon.

Door de samenwerkingsverbanden met verschillende designers laat Warendorf karakter zien. Na de buitengewone collectie keukens die Warendorf met design goeroe Philippe Starck creëerde is het nu de beurt aan Piet Boon om samen met Warendorf zijn vakmanschap te laten zien.

CEO Warendorf Thorsten: "Door te werken met mensen als Piet Boon blijft Warendorf vernieuwend. Het is onze bedoeling om in de toekomst samen te werken met designers van over de hele wereld".

Piet Boon begon zijn carriëre als aannemer met een kritisch oog voor vorm en functie. Omdat hij regelmatig ontwerpen uitvoerde die niet bepaald uitblonken qua functionaliteit, begon hij al vrij vroeg in zijn carriëre met het maken van eigen ontwerpen.

Zijn keuken ontwerpen kregen al vrij snel grote bekendheid en hielpen hem zijn naam als ontwerper te vestigen. Vandaag de dag is Piet Boon is een multidisciplinaire design studio en een wereldwijd erkend luxury lifestyle merk, een specialist in totaalconcepten.

Voor Piet Boon komt met de Piet Boon ® Kitchens by Warendorf een jongensdroom uit: de ambachtelijke maatkeukens zijn voortaan beschikbaar voor een breder publiek. Deze seriematig gemaakte keukens hebben dezelfde uitstraling als de handgemaakte keukens.

"Warendorf en ik delen een ambitie om producten van uitmuntende kwaliteit te bieden, liefde voor mooie materialen en een uitzonderlijk oog voor detail. Door nauw samen te werken kunnen we profiteren van elkaars ervaring en deskundigheid om onze ontwerpen naar een hoger niveau te tillen, verklaart Piet Boon.

Piet Boon staat bekend om zijn gebruik van pure, eerlijke en natuurlijke materialen, om zo no-nonsense en tijdloze ontwerpen te creëren. Een professioneel ontworpen keuken uit de collectie Piet Boon ® Kitchens by Warendorf zal over 20 jaar nog steeds perfect in het interieur passen.

De Piet Boon ® Kitchens by Warendorf collectie is een modulair keukenconcept met elementen die stand-alone gebruikt kunnen worden als stukken in een vrije ruimte, of in de traditionele setting, als deel van een groter geheel.

Deze keukens hebben de simpele verfijning waar Piet Boon ® bekend om staat; robuust, maar met een scherp oog voor detail. De collectie bestaat uit drie ontwerpen; Stockholm, London en Original, elk met hun eigen verhaal. Piet Boon ® Kitchens by Warendorf is een innovatief concept met ruimte voor individuele behoeften en dimensies.

Stockholm
Deze keuken heeft een minimalistisch design dat zich onderscheidt door zijn pure lijnen, die ervoor zorgen dat de keuken een atmosfeer van rust en kalmte uitstraalt. Alle fronten en panelen in deze keuken zijn op gelijke hoogte in een frame geplaatst, wat de keuken een kalme consistentie geeft. Eenvoud is het keurmerk van dit ontwerp en realiseert een verfijnd geheel.

London
Een messcherp keukenontwerp met greeploze kasten. Wat deze keuken uitzonderlijk maakt is het feit dat het een speciaal ontwikkeld donkergrijs frame heeft, dat ervoor zorgt dat de kasten extra gemakkelijk te openen zijn. Functie volgt vorm. De fijne details van Londen passen in de lifestyle van mensen met een passie voor luxueus design.

Dit is de keuken waar het allemaal mee begon, het ontwerp is een van de meest gekopieerde ter wereld. Het design van de Original springt eruit vanwege de eiken fineer geborstelde fronten en het gebruik van natuurlijke kleuren, die Piet Boon ® zo typeren. Deze klassieke keuken reflecteerd als geen ander de de kernwaarden van de Piet Boon ® filosofie; functionaliteit, duurzaamheid, een tijdloos design en liefde voor pure materialen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide