1927
Keuken make over ideeën
Gepubliceerd: 12-02-2016 Laatste update: 25-04-2017

Een keuken verbouwen is een kostbare klus. Het is een klus waarbij goed nagedacht moet worden over het design van de keuken, een gedetailleerde planning gemaakt moet worden, getrainde vakmensen ingehuurd moeten worden en een groot budget noodzakelijk is. Voor de verbouwing van een complete keuken is een hele reeks aan verschillende vakmensen nodig. Afhankelijk van de taken die zij moeten uitvoeren zorgen deze vakmensen ervoor dat het budget dat nodig is voor de verbouwing hoog oploopt. Bouwvakkers moeten de oude keuken zorgvuldig slopen, tegelzetters zijn vereist voor het plaatsen van tegels op vloeren en muren, loodgieters zijn noodzakelijk voor het aanleggen van water- en gasleidingen, timmermannen om keukenkastjes te maken en ga zo maar door. Door al deze verschillende werkzaamheden die uitbesteed moeten worden lopen de kosten voor de verbouwing hoog op. Men kan er echter ook voor kiezen om de keuken een make over te geven in plaats van een complete verbouwing.

Make over in plaats van complete verbouwing
Voor het compleet verbouwen van een keuken moet een hele lijst taken afgewerkt worden. Als je echter deze taken op een rijtje zet dan zal je zien dat er veel dingen afgestreept kunnen worden zonder dat hiervoor sloopwerkzaamheden verricht hoeven te worden. In plaats van een complete verbouwing kan met een keuken make over ook een mooi resultaat bereikt worden. Hiermee krijgt de keuken toch een compleet andere look. Bovendien zijn er veel dingen die zelf gedaan kunnen worden en hierdoor kan er veel geld bespaard worden. Als er echter grote aanpassingen vereist zijn, vooral voor de water- en gasleidingen, dan is het noodzakelijk om hier een professionele loodgieter voor te gebruiken. Dit is vereist om de veiligheid te kunnen garanderen en schade te voorkomen. In dit artikel delen we een aantal ideeën hoe je een keuken een make over kunt geven zonder bankroet te gaan.

Keukenkastjes
Is de indeling van de keuken naar je zin, maar ben je niet tevreden met het uiterlijk? Dan is het mogelijk om enkel de deuren van de keukenkastjes te vervangen. Hiermee krijgt de keuken al een totaal andere look. Het effect van simpelweg de deuren vervangen is immens vergeleken met het werk dat hiervoor vereist is. Bovendien is dit een goedkope en makkelijk zelf uit te voeren klus.

Extra opslagruimte
Wanneer je constateert dat je te weinig opbergruimte in de keuken hebt dan hoeft niet perse de complete keuken verbouwd te worden. Een idee is bijvoorbeeld om de kasten en lades te reorganiseren. Wanneer alles opnieuw ingedeeld is zal je zien dat er meer ruimte in deze kasten beschikbaar is dan je voorheen dacht. Je kunt ook denken aan pannenrekken en rekken waarmee messen en ander bestek aan de muur gehangen kan worden. Soms kunnen spullen ook simpelweg naar een kast elders in huis verplaatst worden.

Keukenbladen
Keukenbladen bepalen voor een groot deel het uiterlijk van een keuken. Voor het vervangen van deze bladen hoeft de keuken niet opengebroken te worden en zie je meteen een groot resultaat. Voor een keukenblad kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Marmer, graniet, natuursteen en ook kunststofmaterialen behoren tot de opties. De prijs is afhankelijk van het materiaal en het oppervlakte. Voor sommige materialen is wel professioneel hulp vereist bij het plaatsen.

Verlichting
Vaak kan met iets simpels als het veranderen van de verlichting een keuken een totale make over krijgen. Alleen deze simpele verandering zorgt er voor dat je het gevoel krijgt van een nieuwe keuken. Echter in combinatie met andere make over ideeën heeft deze verandering het meeste effect.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide